Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nové Město pojalo přes sto tisíc biatlonových fanoušků

Nové Město na Moravě - Rekordních 100 400 fanoušků sledovalo po tři dny závody světového poháru biatlonistů v Novém Městě. Domácí závod SP tak předčil i tradiční německé bašty sportu jako Oberhof či Ruhpolding.

Biatlon
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Počet diváků se každým dnem stupňoval. Stříbro českého týmu v pátečních smíšených štafetách sledovalo 32 tisíc lidí, sobotní bronz Veroniky Vítkové ve sprintu o tisíc více a v neděli přišlo do areálu a podél tratí přes 35 tisíc diváků. "Obrovský zájem vyvolali naši reprezentanti, kteří jsou úžasní," řekl prezident biatlonového svazu a zároveň ředitel organizačního výboru Jiří Hamza, který čekal, že hranice sto tisíc diváků padne. "Je to neskromné, ale čekal. To, co sportovci vyvolali, nám nikomu nebere moc hlava. Že přijde jednou na biatlon sto tisíc lidí a že se budou lidi rvát o lístky, to byl nádherný sen," doplnil Hamza.

V Oberhofu v této zimě přišlo v lednu 66 tisíc diváků a následně v Ruhpoldingu 65 500. Obě střediska přitom hostila vrcholný biatlon pět dnů. Nové Město na Moravě tak překonalo rekord sezony o 35 tisíc lidí, a to za tři dny. A právě 35 tisíc lidí je maximum, které Vysočina Aréna pojme. "Je to opravdu strop. Logistika silnic a železnice, areálu, záchodů a dalších věcí je tak nastavená," řekl Hamza.

  • "Diváci vytvořili úžasnou atmosféru, kterou si tu chválí všichni sportovci. Kohokoliv jsem se ptal, všichni jsou u vytržení, co to tu lidi udělali, a opravdu kam se hrabe Německo. Každopádně i kdyby se o něco sekli a bylo to těsně pod sto, ta návštěva byla úplně neuvěřitelná," řekl Michal Šlesingr. 

Organizátoři slyšeli i výtky, že někdo dobře nevidí, že něco nefunguje ideálně, ale žádný velký problém neřešili. "Je logické, že nemůžou být všichni spokojení, když se má 35 tisíc lidí nakumulovat do areálu za dvě nebo tři hodiny. Vždycky bude někdo naštvaný. Snažíme se udělat maximum, ale dokonalí nejsme," řekl Hamza.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články