Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nové Město opět usiluje o MS v biatlonu

Hochfilzen - Nové Město na Moravě by mohlo za šest let znovu hostit biatlonové mistrovství světa. Šéf organizačního výboru letošního šampionátu na Vysočině Jiří Hamza zopakoval svá slova z února, že Česko podá kandidaturu na všechny tři roky mezi lety 2019 až 2021.

Novoměstský areál z nadhledu
zdroj: ČT sport autor: Pavel Jirásek

"Boom biatlonu v Česku je v současnosti tak velký, že je potřeba ho využít. Řekli jsme si, že i přestože víme, že je ta šance relativně malá, tak podáme kandidaturu na všechny tři roky mezi 2019 až 2021. Uvidíme, jestli budeme úspěšní," řekl Hamza Českému rozhlasu.

"Hledají se nové destinace, kde chodí hodně diváků. Tyhle parametry splňujeme a i v diplomatických kruzích máme dobré jméno," dodal. Kandidaturu na mistrovství světa 2019 zatím plánují švédský Östersund a italská Anterselva.

Každý pořadatel musí uhradit administrativní poplatky, první kandidatura stojí 50  000 eur (přes 1,3 milionu korun), druhá 35 tisíc a třetí 20 tisíc. "To nejsou malé náklady, ale Nové Město je v dobré pozici, ale může být ještě v lepší," uvedl Hamza. "Cíl je takový, aby se tu pořádaly čtyři Světové poháry za čtyři roky a jednou za deset let mistrovství světa. A tam by měl podle mě český biatlon směřovat," řekl Hamza.

Letošní biatlonové mistrovství světa bylo Novému Městu přiděleno v roce 2008. Únorový šampionát na Vysočině se vydařil, čeští reprezentanti získali bronz ve smíšené štafetě a na osm soutěžních dnů přišlo 191 tisíc diváků. Na čtyři dny bylo vyprodáno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články