Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Nováková přidala v tréninku a pomrkává po desítce

Praha – Česká jednička v běhu na lyžích Petra Nováková by se ráda zabydlela v nejlepší desítce Světového poháru. V přípravě dělala maximum, věří, že delší tréninky ji posunou výsledkovou listinou vzhůru.

Petra Nováková
zdroj: SLČR

Loni už Nováková naznačila svoje možnosti. V norském Lillehammeru dojela šestá ve skiatlonu, ale pak už se do desítky ani jednou neprobojovala. "V minulé zimě jsem do desítky nakoukla a teď doufám, že se tam budu probojovávat víckrát. To bych ráda," řekla třiadvacetiletá lyžařka.

V létě opět trénovala s částí mužské reprezentace pod vedením kouče Lukáše Krejčího a v přípravě si přidala. "Každý den jsem trénovala čtyři až šest hodin, většinou pět. Když se to nasčítá, tak je toho hodně," řekla. Nedokázala však odhadnout, zda se vyšší tréninkové dávky projeví ve výsledcích. Měla lepší časy v běžeckém tréninku a cítila se silnější na kolečkových lyžích. "Pocitově na tom nejsem špatně, ale srovnání bude až na sněhu," konstatovala.

Vrcholy sezony jsou jasně dané

Prvním cílem je etapová Tour de Ski a tím hlavním mistrovství světa v Lahti. "Tam půjde o medaile," podotkla Nováková. V celé sezoně na ní nejspíše bude ležet výsledková tíha českých běžkyň. "Snažím se to nevnímat, protože to zatěžuje a svazuje," řekla a dodala, že dobře mohou jezdit i Kateřina Smutná či Sandra Schützová. "A snad se nám povede štafeta."

V přípravě ji trochu přibrzdilo zranění. V srpnu spadla na kolečkových lyžích a narazila si koleno. "Byl z toho menší defekt na čéšce, ale dalo se to řešit v klidu a mohla jsem jezdit na kolečkových lyžích. A měla jsem pár dnů oraz. Díky tomu jsem si odpočinula i psychicky a teď už pojedu s chutí na sníh," těšila se.

Na soustředěních se v létě potkávala i s bratrem Michalem, který se dostal do reprezentace. "Dřív jsme se moc často neviděli, tak jsme i doma pokecali. Teď, jak se vidíme pořád, tak se celkem i štveme," smála se Nováková. "Ale s tím se muselo počítat, když se vidíme celý den. Tak spolu čas netrávíme," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články