Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Nováková musela na operaci a sezona pro ni skončila

Praha - Měsíc a půl klidu čeká běžkyni na lyžích Petru Novákovou. Jednadvacetiletá závodnice se musela podrobit operaci zraněného ramena a v této sezoně se už na start žádného ze závodů nepostaví.

Nováková v této zimě zazářila především desátým místem na pětce volně v Lillehammeru. Při sprintu ve švýcarském Münstertalu v rámci Tour de Ski se však začátkem ledna zranila a s bolestivou grimasou odstoupila. Obnovila si zranění ramena, které si poprvé přivodila už před třemi lety. Stejně jako tehdy, i nyní se vše řešilo artroskopicky. "V jednom místě jsem si utrhla tu skobičku, co tam byla z minula. A pak doktor říkal, že jsem si utrhla kousek bicepsu," popsala lyžařka detaily zranění. "Asi to tak vážné zase nebylo. Kdyby to bylo něco většího, asi by to operovali jinak," řekla.

"Po fyzické stránce se cítím docela dobře, moc to nebolí, takže to je fajn. Po psychické nevím. Je to tak, jak to je, lyžovat se bude příští rok," uvedla Nováková. "Je to velká smůla pro Petru, ale ona má pevnou vůli a všechno zvládne. A já vím, že se příští zimu vrátí ještě silnější," řekl její trenér Lukáš Krejčí.

Teď ji čeká šest týdnů absolutního klidu. "To znamená ortéza a nehýbat s tím, aby to pořádně srostlo. Potom začnu s rehabilitací. Tu domlouváme přes Centrum pohybové medicíny, abych to měla komplexnější a intenzivnější. Takže by to snad mělo být dobré," věří.

Plánuje držet se doporučení doktorů, a až to její stav dovolí, začne rameno rozcvičovat a třeba i běhat. "Takže zase tak dlouhý výpadek tam asi mít nebudu. Musím na to teď šest měsíců dávat pozor, abych na to nějak nespadla, bude to takové opatrnější. Ale myslím, že se vrátím brzy, aspoň do tréninku," těšila se.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články