Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Norské štafety kralovaly závodům v Ulricehamnu

Ulricehamn (Švédsko) - Favorizované norské běžkyně na lyžích ovládly i druhou štafetu v této sezoně. Ve švédském Ulricehamnu vyhrálo kvarteto Ingvild Flugstad Östbergová, Heidi Wengová, Astrid Jacobsenová a Marit Björgenová o 8,8 sekundy před Německem. Dařilo se i norským běžcům, kteří zvítězili v těsném finiši před Švédy a Kanaďany.

Za Norkami se strhla v závěru velká bitva tří týmů o zbylá dvě místa na stupních vítězů. V ní si vedla nejlépe Němka Sandra Ringwaldová, která o dvě desetiny sekundy porazila Švédku Hannu Falkovou. Bez medaile zůstaly Američanky, jejichž finišmanka Jessica Digginsová doběhla o další dvě desetiny zpět.

Finn Haagen Krogh předstihl o půl sekundy Calleho Halfvarssona. Ve stejném čase jako Švéd proťal cíl Len Väljas, který dovedl Kanaďany jako finišman k prvnímu umístění na stupních vítězů ve štafetě Světového poháru.

SP v běhu na lyžích v Ulricehamnu (Švédsko):

Ženy - štafeta 4x5 km: 1. Norsko (Östbergová, Wengová, Jacobsenová, Björgenová) 50:33,3, 2. Německo (Hennigová, Böhlerová, Carlová, Ringwaldová) -8,8, 3. Švédsko (Ingemarsdotterová, Henrikssonová, Kallaová, Falková) -9,0, 4. USA -9,2, 5. Norsko II -44,8, 6. Finsko -1:06,6.

Muži - štafeta 4x10 km: 1. Norsko (Krüger, Sundby, Glöersen, Krogh) 1:06:47,5, 2. Švédsko (Rickardsson, Olsson, Hellner, Halfvarsson), 3. Kanada (Kershaw, Harvey, Johnsgaard, Valjas) všichni -0,5, 4. Švýcarsko -1,8, 5. Itálie -2,6, 6. Finsko -2,7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články