Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Norové doma ve Vikersundu deklasovali konkurenci

Norští skokané na lyžích suverénně vyhráli závod Světového poháru na mamutím můstku ve Vikersundu. Druhé Poláky porazili olympijští vítězové o propastných 265,6 bodu, což je podle agentury SID nejvýraznější triumf v historii. Třetí skončili Slovinci.

Johann André Forfang
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Norské kvarteto Daniel André Tande, Andreas Stjernen, Johann André Forfang a Robert Johansson navázalo na týden staré vítězství z Osla a únorový triumf z olympijského Pchjongčchangu.

Johansson zaznamenal nejdelší let dne 240,5 metru a jistotu vítězství měla domácí čtveřice již po sedmi skocích z osmi. Druhé Poláky předstihli norští skokané v přepočtu o přibližně 221 metrů.

V neděli je ve Vikersundu na programu závod jednotlivců, jenž bude zároveň závěrečným dílem série Raw Air na norských můstcích. Nejblíže k prémii 60 tisíc eur pro vítěze má polský lídr SP Kamil Stoch.

Čeští skokané absolvovali norskou sérii jen ve dvou, Roman Koudelka navíc ze severu Evropy odcestoval už po neúspěšné kvalifikaci na čtvrteční závod v Trondheimu. Čestmír Kožíšek do nedělního závodu nepostoupil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články