Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nor Northug vyhrál klasickou třicítku v Rogle, Magál získal bod

Rogla (Slovinsko) - Norský běžec na lyžích Petter Northug má v olympijské sezoně skvělou formu. Po triumfu v sobotním sprintu dnes dokázal ve slovinské Rogle díky finiši vyhrát i závod na 30 km klasicky s hromadným startem a upevnil si vedení ve Světovém poháru. Z českých běžců získal třicátý Jiří Magál jeden bod.

V Rogle pravděpodobně skončil sen Stanislava Řezáče kvalifikovat se na olympijské hry ve Vancouveru. Nejlepší český dálkový běžec posledních let potřeboval skončit do 21. místa, aby si vyjel potřebné body. Jenže naposledy figuroval na pátém mezičasu a pak ze stopy odstoupil. Závod nedokončili ani Václav Kupilík a Jan Rykr. Další z dálkových běžců Petr Novák dojel šestačtyřicátý, čtvrtý od konce.

Northug vyhrál v letošní sezoně již počtvrté a v čele průběžného pořadí narostl jeho náskok na 240 bodů. Druhý ve slovinském středisku skončil o sedm desetin zpět Rus Alexander Legkov a jen o další dvě desetiny po něm projel cílem krajan Maxim Vylegžanin.

Závod v Rogle byl posledním v letošním roce. Nyní už běžce čeká velký předolympijský test, kterým bude etapová Tour de Ski, která začne 1. ledna v německém Oberhofu, kde jsou na pořadu tři díly. Pak se 4. ledna přesunou běžci na sprint na pražský Strahov a vše skončí po dalších čtyřech pokračováních výběhem do sjezdovky v Itálii 10. ledna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články