Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Nikolu Sudovou doplňuje v nominaci na OH její sestra Šárka

Praha - Boulařka Nikola Sudová nechybí navzdory přetrženým křížovým vazům v levém kolenu v týmu pro olympijské hry ve Vancouveru. V nominaci ji doplňuje mladší sestra Šárka a Lukáš Vaculík, ve hře je teoreticky ještě Tereza Vaculíková. Snowboardisté mají jistá čtyři místa, do Kanady by měli letět snowboardcrossaři Michal Novotný a David Bakeš, pro U-rampu vítězka závodu Světového poháru Šárka Pančochová a pro paralelní slalom Zuzana Doležalová. Podobně jako u boulařů je ve hře ještě Petr Šindlelář.

Nikola Sudová doufá, že se dá dohromady do 13. února, kdy mají boulařky ve Vancouveru závod, a za pomoci speciální na míru vyrobené ortézy bude schopna startovat. Podle FIS bodů si nominaci vyjela také její sestra Šárka a v mužích Vaculík. "Ještě dáváme požadavek na Vaculíkovou, která je ve FIS žebříčku třiatřicátá, ale když některý stát nevyužije kvótu, tak se bude v pořadí posunovat a do třicítky by se mohla dostat," řekl reprezentační trenér Radek Herot.  

U snowboardistů je na tom podobně Šindelář. Ve FIS pořadí se pohybuje na hraně účasti a Mezinárodní lyžařská federace by dnes měla zveřejnit konečnou listinu. "Čekáme, jestli ho někdo nepředskočil," řekl místopředseda úseku snowboardistů Miroslav Schimmer.

Je nám líto, video expirovalo.
Nikola Sudová do Vancouveru odletí
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články