Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nikola Sudová zahájila sezonu čtrnáctým místem

Ruka (Finsko) - Boulařka Nikola Sudová zahájila novou sezonu Světového poháru čtrnáctým místem. Česká akrobatická lyžařka ve finské Ruce, kde získala v roce 2005 stříbrnou medaili na mistrovství světa, pokazila finále. Nezopakovala jízdu z kvalifikace, v níž byla čtvrtá. Přesto Sudová byla spokojená. Závod vyhrála Američanka Hannah Kearneyová, mezi muži byl nejlepší její krajan Patrick Deneen.

Kvalifikační závod pro Sudovou byl vůbec první kompletní jízdou po olympijských hrách ve Vancouveru, kde startovala s přetrženými zkříženými vazy v koleně. Jízdu v celku dosud nestihla ani v tréninku. "Takže to nebylo až zas tak špatné. Je vidět, že můžu pořád jezdit o bednu a měřit se s nejlepšími," uvedla. "Ve finále jsem udělala chybu, která ale neměla nic společného s kolenem," dodala.

Právě koleno ji ale ve Finsku trochu pozlobilo i proto, že trať byla kvůli teplotě k minus dvaceti stupňům Celsia hodně tvrdá a promrzlá. "Koleno pořád nemá takovou sílu," vysvětlila Sudová. Nyní si dá klid a je možné, že vynechá středeční start v Méribelu, kde je na programu duální závod. "Nejsem si jistá, jestli bych zvládla několik jízd za sebou. Uvidíme," nechávala si otevřená vrátka. Je možné, že pojedu až do Číny," poznamenala Sudová s výhledem na příští víkend.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články