Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Neunerová se ve sprintu rehabilitovala za štafetu

Oberhof (Německo) – Sprint Světového poháru biatlonistek v německém Oberhofu vyhrála domácí hvězda Magdalena Neunerová. Česká jednička Veronika Vítková bodovala na 27. místě. Desetinásobná mistryně světa Neunerová se vítězstvím rehabilitovala za středeční štafetu, v níž kolapsem při závěrečné střelbě připravila německou čtveřici o vítězství.

Dnes odstřílela na obou položkách bezchybně a s náskokem 37,3 sekundy před Běloruskou Darjou Domračevovou si dojela pro 27. vítězství v kariéře. Třetí skončila Ruska Olga Zajcevová.
"Vymazala jsem tu štafetu z hlavy. Za to moc děkuju svému mentálnímu kouči. Při střelbě vestoje jsem na nic nemyslela. Ty terče jsou tak velké, že se snad nedají minout," uvedla Neunerová, jež se na stojce ve štafetě trefila pouze jednou z osmi pokusů a musela na čtyři trestné okruhy.

Nejlepší česká biatlonistka Vítková absolvovala navíc dvě kola za jednu chybu na každé položce a v cíli na Neunerovou ztratila více než dvě a čtvrt minuty. Lea Johanidesová obsadila 67. pozici, Barbora Tomešová skončila na předposledním 83. místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články