Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Neunerová opanovala závěrečný závod i celý biatlonový světový pohár

Chanty Mansijsk (Rusko) - Německá biatlonistka Magdalena Neunerová podruhé v kariéře získala velký křišťálový glóbus pro celkovou vítězku světového poháru. Dvojnásobná olympijská vítězka z Vancouveru si letošní prvenství zajistila triumfem v dnešním závěrečném individuálním závodu sezony s hromadným startem na 12,5 km v Chanty Mansijsku. Vedle velkého glóbu si Neunerová triumfem zajistila i malý glóbus za celkové vítězství v závodech s hromadným startem. Na kontě již měla malý glóbus za stíhačku.

Třiadvacetiletá Neunerová, která navázala na svůj triumf z roku 2008, před závodem vedla o 32 bodů před krajankou Simone Hauswaldovou. Ta se však o šanci zaútočit na čelo připravila třemi chybami v úvodních dvou střelbách. Nakonec se sedmi chybami skončila až na 18. pozici. Naopak Neunerová nechybovala a v polovině závodu měla před svými soupeřkami již půlminutový náskok.

Až při třetí položce Neunerová dvakrát chybovala a klesla za Slovenku Kuzminovou. Slovenská olympijská hrdinka však stejně jako Neunerová chybovala na čtvrté střelbě a přepustila vedení znovu německé favoritce, která si již triumf nenechala vzít. Kuzminová nakonec doběhla až třetí za Francouzkou Sandrine Baillyovou, která si tak připsala nejlepší výsledek sezony.

Na startu chyběly české reprezentantky, které se nevešly do startovní listiny, kam postoupilo pouze 30 nejlepších závodnic této sezony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články