Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Netradiční slalom v Mnichově ovládl Kostelič a Pietiläová-Holmnerová

Mnichov – Sjezdaři přivítali nový rok netypickým závodem v paralelním slalomu, který se ale započítává do hodnocení SP. V bavorské metropoli mohlo startovat jen nejlepších šestnáct závodníků celkového pořadí, Češi tak na startu chyběli. Z vítězství se nakonec radoval Chorvat Ivica Kostelič a Švédka Maria Pietiläová-Holmnerová.

Ivica Kostelič
zdroj: AP autor: Armando Trovati

Závod pod umělým osvětlením se nesl spíše v exhibičním duchu a řada specialistů na rychlostní disciplíny ho pojala především jako oslavu nového roku. Vyřazovací systém na dvě jízdy se neobešel bez řady překvapení. Nejvýše nasazená Američanka Lindsey Vonnová vypadla s pozdější vítězkou Pietiläovou-Holmnerovou ve čtvrtfinále, vedoucí žena pořadí SP Němka Maria Rieschová hned v osmifinále.   

Výsledky paralelního slalomu žen:

1. Pietiläová-Holmnerová (Švéd.), 2. Mazeová (Slovin.), 3. Görglová (Rak.), 4. Merighettiová (It.), 5. Vonnová (USA), Worleyová (Fr.),
Fenningerová (Rak.) a Suterová (Švýc.).

Mezi muži se ve finále představili slalomoví specialisté Kostelič a Francouz Julien Lizeroux. Ten však ve druhé jízdě příliš zariskoval a upadl, takže si Chorvat mohl v klidu dojet pro dvanácté prvenství v SP. Malé finále vyhrál těsně Američan Bode Miller před domácím Felixem Neureutherem. Samotná účast v závodě stačila Rakušanovi Michaelu Walchhoferovi k posunu do čela hodnocení SP, protože dosud vedoucí Sylvain Zurbriggen do bavorské metropole nepřijel. 

Výsledky paralelního slalomu mužů:

1. Kostelič (Chorv.), 2. Lizeroux (Fr.), 3. Miller (USA), 4. Neureuther (Něm.), 5. Herbst, Baumann, Raich (všichni Rak.) a Svindal (Nor.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články