Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Nepřijde mi férové, co mi rozhodčí odečetli, řekla rozzlobená Vítková

Nové Město na Moravě (Žďársko) – Zatímco normálně je v cílovém prostoru samý úsměv, tentokrát byla Veronika Vítková značně rozzlobená. Na poslední střelbě jí totiž střílela do terčů soupeřka a česká reprezentantka musela dlouho čekat na reakci rozhodčích. "Abych pravdu řekla, byla jsem asi lehce vulgární," přiznala Vítková, jež nebyla spokojená ani s časem, který jí v cíli odečetli.

Veronika Vítková
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Kvůli pěti chybám na střelnici i zmatkům při závěrečné střelbě tak Vítková neudržela třetí místo po sobotním sprintu a skončila jedenáctá. "Nevím, co říct. Jednak jsem kazila já první tři položky a na čtvrté mi střílela soupeřka do terče. Trochu mě mrzí, že jsem tam stála takovou dobu, a nepřijde mi úplně férové, co mi rozhodčí odečetli," neskrývala Vítková vztek.

Rozhodčí odečítají čas i za pomoci kamer. Vítkové z času v cíli ubrali necelou minutu. "Mrzí mě to a myslím si, že mi odečetli málo," odhadla podle subjektivního dojmu Vítková. Trenér Ondřej Rybář musel souhlasit s rozhodčími. "Původní verdikt byl o nějaké čtyři vteřiny míň a nakonec to bylo tak, že odečetli 52 vteřin. Je to tak," řekl.

Na poslední stojce si kvůli podmínkám Vítková upravovala malorážku, a když chtěla začít střílet, tak si všimla, že má některé terče sestřelené. Okamžitě zvedla ruku a dala signál rozhodčím. Ti ale trochu zmateně pobíhali a chvilku tápali, co se děje.

"Čekala jsem a doufala, že terče co nejdřív natáhnou zpět, ale stála jsem tam věčnost," řekla Vítková. Jeden rozhodčí nesl Vítkové mylně náhradní zbraň na výměnu. "Abych pravdu řekla, byla jsem asi lehce vulgární," přiznala Vítková, jak na situaci zareagovala. Asi po minutě mohla zase střílet a pak pokračovat v běhu.

Trenér Rybář se nedivil, že Vítková cítila křivdu. "Nikdo se nevrátí do pozice, kde byl. Ona jela o pódium, proto je to škoda," konstatoval Rybář.

Poslední kolo se tak biatlonistce už nejelo snadno. "Nevěděla jsem, na jakém umístění jedu a jaký čas odečtou. Snažila jsem se jet do konce na krev. Dalo se bojovat výš. Doufám, že se zadaří na dalších závodech," řekla Vítková, která v pátek byla se smíšenou štafetou na Vysočině druhá a v sobotu třetí ve sprintu.

"Verča jela, co mohla, ale jede bez kontaktu s čelem, to se nedá nic dělat. Tohle se nestává často. Musím ji pochválit, její reakce byla výborná," řekl Rybář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články