Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nemůžu se dočkat, těší se uzdravená Pančochová na finále slopestylu v Česku

Praha - Snowboardistka Šárka Pančochová kvůli operovanému kolenu pocítila tréninkové manko na lednovém světovém šampionátu v rakouském Kreisbergu. Teď se Pančochová upíná na domácí finále světového poháru, které se příští měsíc koná ve Špindlerově Mlýně. Jaké má plány do té doby, přiblížila v rozhovoru Sportovních zpráv.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Šárka Pančochová

Pátá snowboardistka z loňské olympiády do poslední chvíle váhala, zda se na mistrovství světa postavit na start kvalifikace slopestylu. Nakonec se i vzhledem ke stavu trati rozhodla bolavé koleno nepokoušet. 

"Snowboardově se ještě rozjíždím, zdravotně už jsem na tom dobře. Snažím se jezdit naplno. Přes léto a na podzim jsem pracovala, co to šlo," popsala v úvodu a vysvětlila i důvod, proč nakonec slopestyle na MS v Rakousku vynechala. "U-rampa není pro kolena tolik náročná, proto jsem nastoupila alespoň v ní. Slopestyle byl hodně ledový, podmínky se dost měnily. Jsme ráda, že jsem startovala alespoň v jedné disciplíně a mohla zamávat fanouškům do Česka," vysvětlila.

Pančochová se nedávno vrátila z Turecka z natáčení dokumentu, který by měl vyjít na podzim. Pak letí do Ameriky, kde bude projekt pokračovat. Následuje závod World Snowboard Tour v zámořském Vailu, tzv. US Open. "Budou tam pouze vybraní jezdci. Akce má třicetiletou tradici, moc se na to těším. Pak už mě čeká Snowjam 14. března ve Špindlerově Mlýně," řekla k dalšímu programu zimy.

Už s úsměvem se vrátila k osudovému pádu v Soči, který jí s největší pravděpodobností připravil o medaili. "Snowboarding nejsou šachy. Na pády musím být připravená, i psychicky. Nejhorší jsou ty nečekané. Na olympiádě jsem chtěla dotočit na měkkém sněhu do sedmsetdvacítky, ale vzalo mi to paty. Dopadlo to asi nejlépe, jak mohlo," uvedla k momentu, kdy jí praskla přilba při nárazu hlavy do svahu.

A kam podle české královny slopestylu směřuje tato snowboardová disciplína, má vůbec nějaké limity? "Doufám, že v závodech se posouvat hranice dál už moc nebudou. Pro jezdce jsou dlouhé skoky už teď nebezpečné. Pády jsou pro lidi atraktivnější. Pro sport bude ale lepší, když budou všechny skoky standardní," konstatovala a dodala: "Překážky se zábradlím se teď prodlužují, ale já mám pětapadesát kilo, takže dvacetimetrové skoky težko přelétnu na správnou plošinu."


Co je pro Pančochovou víc? X-Games, mistrovství světa nebo olympijské hry? "X-Games jsou jasně nejprestižnější, protože pozvánku dostane pouze osm holek. Je to srovnatelné s mistrovstvím světa co do obtížnosti. Olympiáda je jednou za čtyři roky, mistrovství světa jednou zase za dva, takže těžko porovnávat," řekla.

Snowjam 2015 bude v polovině března přehlídkou světových jezdců. Organizátorem je i její trenér Martin Černík. "Všechny zvu, bude to největší závod v České republice," a příblížila specifikum trati: "Bude to slopestyle v kombinaci s U-rampou a skokem. Tím, že jezdím skoky i rampu, tak mám šanci dobře zajet. K vidění bude i Big Air. Nemůžu se dočkat," řekla.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články