Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Nemohl jsem chodit, vzpomíná Bank, jehož skolil vir

Praha - Ondřej Bank už tři měsíce bojuje s neznámým zánětem, který ho na několik týdnů připoutal na lůžko. Problémy nejlepšího českého sjezdaře začaly po návratu z letní dovolené v Thajsku a na Bali. Žádné vyšetření neodhalilo konkrétní příčinu a Ondřej Bank až teď začíná pomalu trénovat. Jisté je, že začátek sezony nestihne.

Ondřej Bank
zdroj: ČT4

Deset dnů po návratu z letní dovolené dostal Ondřej Bank vysoké horečky, ležel v nemocnici a nemohl se ani hnout. "Najednou mě chytly takové křeče, že jsem ani nemohl chodit a vozili mě na vozíčku," vzpomíná Bank, jenž se podrobil všem myslitelným vyšetřením u nás i v Německu.

Prodělal magnetickou resonanci, odběr kostní dřeně, CT mozku, páteře i pánve, absolvoval laboratorní testy, věnovali se mu dokonce odborníci na tropickou medicínu. Přesto příčina a tím pádem způsob léčby zůstávají nejasné. "Víme, že v jeho těle je nějaký zánět, ale konkrétně co ho způsobilo, jak konkrétně bychom na něj měli působit, to jsme zatím nevypátrali a nevyšetřili," říká lékař Vladimír Hospodár.

Bank hodně zhubl, stále chodí na pravidelné odběry krve, ale už zhruba měsíc se cítí líp a začal pomalu trénovat – jezdí na rotopedu a na kole, cvičí jógu. Začátek sezony ale rozhodně nestihne. "Plán je takový, že pokud to vše půjde dobře, tak bychom do toho chtěli naskočit v lednu," doufá Bank. Lékaři se jakýmkoliv časovým prognózám vyhýbají. Jasné ovšem je, že Banka čeká ještě běh na dlouhou trať. "Tím, že je takový, jaký je, tak je vysoká šance, že se vrátí," myslí si Hospodár.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články