Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Němky vyhrály olympijský sprint dvojic, Češky nestartovaly

Whistler - Německé lyžařky Evi Sachenbacherová-Stehleová a Claudia Nystadová vyhrály olympijský sprint dvojic volnou technikou na 6x1,4 kilometru před Švédkami a Ruskami. Češky Eva Nývltová s Ivanou Janečkovou ve Whistleru nestartovaly kvůli nemoci a šetří se hlavně na štafetu. Němky zajistily pro svoji zemi první běžecké zlato na OH ve Vancouveru a také první velké vítězství v týmovém sprintu, byť Charlotte Kallaová a Anna Haagová během celého finále živily naději na obhajobu turínského zlata, kde ale Švédky startovaly s jinou dvojicí. Další informace přináší webový speciál zoh.cz.

Švédské ambice držela nad vodou především olympijská vítězka z volné desítky Kallaová, která diktovala tempo finále a i na posledním úseku dlouho Seveřanky vedly. Při vjezdu do areálu stadionu však zkušená Němka Nystadová před nájezdem do cílové rovinky předjela Haagovou a s náskokem 0,6 vteřiny triumfovala.

I tak už Švédky mají na kontě na OH dvě zlata a nyní i druhé stříbro. V souboji o bronz Ruska Natalija Korostělevová odrazila útok Italky Arianny Follisové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články