Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Německá biatlonistka Neunerová má první olympijské zlato

Vancouver - Německá biatlonistka Magdalena Neunerová získala na svých prvních olympijských hrách v kariéře premiérovou medaili, a hned tu nejcennější. Trojnásobná mistryně světa zvítězila ve stíhacím závodě na 10 kilometrů o dvanáct sekund před naturalizovanou Slovenkou Anastasií Kuzminovou. Třetí dojela Marie Laure Brunetová z Francie. Nejlepší Češka Magda Rezlerová skončila na 32. místě. Další informace najdete na internetovém speciálu zoh.cz.

Neunerová položila základ ke svému vítězství při druhé střelbě vleže, kdy Kuzminová minula jeden terč a musela na trestný okruh. Třiadvacetiletá Němka si vytvořila přibližně dvacetisekundový náskok, který držela až do poslední položky vestoje.

Čtvrtá střelba desetikilometrový závod na chvíli zdramatizovala. Neunerová zamířila na trestné kolo, ale stihla se vrátit ještě před Kuzminovou a v závěrečné části trati svůj náskok nejenže bezpečně uhlídala, ale i téměř zdvojnásobila.


Po stříbru ze sprintu si talentovaná Němka dojela s rukama nad hlavou pro první olympijské zlato, ale velkou radost v cíli měla i Kuzminová, která dokázala v posledním kole setřást bezchybně střílející Francouzku Brunetovou. Původem Ruska vybojovala pro Slovensko po nečekaném zlatu ze sprintu druhou biatlonovou a celkem třetí olympijskou medaili v samostatné historii.



Přibližně polovinu závodu atakovala první patnáctku Češka Rezlerová. Po druhé střelbě se posunula dokonce na třinácté místo, ale čtyři minuté terče na závěrečné položce ji nakonec srazily mimo elitní třicítku. "Jsem zklamaná," řekla Rezlerová. Biatlonistky trápilo, že půl hodiny před startem padal mokrý sníh. "Co se dělo před závodem, to všechny psychicky zlomilo," dodala Rezlerová.

Veronika Vítková dojela na 37. pozici. "Jsem ráda, že jsem to trefila alespoň takhle. Necítila jsem se fit. Už od příjezdu na olympiádu bojuji s nachlazením," prohlásila jednadvacetiletá závodnice. Zdenka Vejnarová skončila 55.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články