Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Nejlepší lyžařskou uplynulé sezony je Záhrobská

Praha - Šárka Záhrobská se stala nejlepší českou lyžařkou uplynulé sezony. Vicemistryně světa ve slalomu dostala od veřejnosti více hlasů než stříbrný medailista z MS v běhu na lyžích Lukáš Bauer, obhájce loňského vítězství v každoroční anketě Král bílé stopy. Vyhlášení se uskutečnilo dnes při slavnostním galavečeru v Praze na Žofíně. O celkovém vítězi rozhodla veřejnost, která mohla hlasovat od 25. dubna celý měsíc.

Záhrobská vedle stříbrné medaile z MS ve Val d'Isere vyhrála v uplynulé sezoně poprvé závod Světového poháru v Aspenu a dvakrát skončila třetí v závodu SP včetně finále v Aare. V konečném hodnocení seriálu obsadila ve slalomu 2. místo a v celkovém pořadí 12. pozici. Bauer vedle stříbra na MS v Liberci rovněž dokázal vyhrát závod elitního seriálu, celkově skončil devátý. 

Zatímco o celkovém vítězi rozhodla veřejnost, nejlepší reprezentanty v jednotlivých kategoriích zvolili odborníci. Záhrobská i Bauer vyhráli své kategorie, nejlepším akrobatem se stal skikrosařský vítěz SP Tomáš Kraus, sdruženářem roku je Pavel Churavý, ve skocích na lyžích zvítězil Roman Koudelka, snowboardistou roku je krosař Michal Novotný, nejlepší juniorkou odborníci zvolili snowboardistku Šárku Pančochovovou a nejlepší lyžařkou na trávě Zuzanu Gardavskou. Koučem roku byl zvolen trenér a otec královny bílé stopy Petr Záhrobský.

Neumannová má na kontě sedm prvenství

Churavý se v uplynulé sezoně zaskvěl dvěma umístěními na stupních vítězů při Světovém poháru, Koudelkovými nejlepšími výsledky byla dvě devátá místa na MS v Liberci a čtvrtá pozice v SP v Zakopaném. Snowboardcrossař Novotný dokázal vyhrát jeden z dílů SP a v celkovém hodnocení skončil nečekaně na čtvrtém místě. 

Anketu už od roku 1973 vyhlašuje Svaz lyžařů České republiky, od roku 2005 rozhoduje o celkovém vítězi veřejnost. Historicky prvním držitelem ocenění byl skokan na lyžích Rudolf Höhnl. Celkem sedm prvenství si odnesla běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články