Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Náhle zemřel šéf českého biatlonu Václav Fiřtík

Praha - V nedožitých 57 letech náhle zemřel Václav Fiřtík, prezident Českého svazu biatlonu a viceprezident Mezinárodní biatlonové unie IBU. Týden poté, co s biatlonovou reprezentací oslavil v Norsku závěr historicky nejúspěšnější sezony, ho nečekaně postihla cévní mozková příhoda.

Václav Fiřtík
zdroj: ČT sport

Fiřtík měl zásadní vliv na chod českého biatlonu od roku 1993 a pomohl mu prosadit se mezi nejsledovanější české zimní sporty. Se současnou reprezentací prožil pohádkovou sezonu, která vyvrcholila ziskem pěti medailí na olympijských hrách v Soči.

"Nazval bych to snem, ze kterého se člověk nechce probudit, protože prakticky v každém závodě jsme usilovali o medaili," neskrýval v Soči dojetí nad velkým úspěchem.

Ondřej Rybář, trenér reprezentace: "Pro český biatlon je osobou, která se bude strašně těžko nahrazovat. Podle mě tady momentálně taková není. Byl bych rád, kdybychom dokázali pokračovat v jeho kolejích, se skromností a tahem na bránu, které on měl."

Pro Českou republiku dokázal se svými spolupracovníky získat mistrovství světa v roce 2013 v Novém Městě na Moravě, další plány už ale uskutečnit nestihl.

Je nám líto, video expirovalo.
Náhle zemřel šéf českého biatlonu Václav Fiřtík
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články