Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nagano proti zlatému hattricku. V Jihlavě se chystá exhibice hokejových legend

Praha – Byl silnější výběr, který v Naganu vybojoval zlaté olympijské medaile, nebo tým, jenž mezi lety 1999 až 2001 třikrát v řadě ovládl hokejové mistrovství světa? Na tuto otázku by měla dát odpověď připravovaná exhibice, která se bude konat 30. srpna v Jihlavě a kde se právě tyto dva celky střetnou, a to pravděpodobně téměř v plné síle. "Máme potvrzeno již přibližně 90 % hráčů," řekl jeden z organizátorů Bedřich Ščerban. Utkání budeme moci sledovat v přímém přenosu na ČT sport a na našem webu.

Růžička, Hašek a Jágr oslavují olympijské zlato
zdroj: isifa/Getty Images autor: Bruce Bennett Studios

Na jedné straně Jaromír Jágr, Dominik Hašek, Vladimír Růžička či Robert Reichel. Na druhé Viktor Ujčík, Jan Hlaváč, Václav Propsal a Martin Havlát. I tak by mohla v srpnu vypadat exhibice hokejových legend, která se uskuteční poslední sobotu v srpnu na jihlavském zimním stadionu.

"Myšlenka vznikla v hlavách Slávy Lenera, Roberta Reichela a pana Augusty. Právě on mě oslovil, jestli bych se neujal té organizační stránky. Ten nápad se mi od prvního okamžiku líbil a ani chvíli jsem neváhal," řekl Ščerban, jednatel Dukly Jihlava a zároveň bývalý reprezentační obránce.

Právě Lener, asistent Ivana Hlinky v Naganu, a Augusta, asistent a poté i trenér u zlatého hattricku, budou důležitými aktéry celého střetnutí, když povedou celky v pozicích hlavních koučů. A k dispozici by měli mít téměř kompletní kádry týmů, které dosáhly na největší úspěchy v historii českého a československého hokeje.

Snad i s Jágrem a Haškem

"V dnešní době máme potvrzeno již přibližně 90 % hráčů, kteří byli v Naganu nebo na mistrovství světa mezi lety 1999 až 2001. Nicméně je spousta času do začátku utkání, takže ta jednání nadále probíhají. Někteří nám ještě nedali zpětnou vazbu," nechal se slyšet Ščerban, jenž zároveň prozradil, že nepůjde pouze o exhibici.

"Ten zápas bude mít ještě jeden podtext. Bude to totiž téměř přesně deset let, co zemřel Ivan Hlinka. My si ho tím chceme připomenout," prohlásil.

Diváci by se mohli dočkat i těch největších hvězd v čele s Jaromírem Jágrem a Dominikem Haškem. "Jarda už o tom ví. Zpětnou vazbu nám zatím nedal, ale pevně věřím, že se toho utkání zúčastní. Dominik bude přítomen, ale zatím platí, co řekl dříve. Tedy že již nikdy neoblékne brankářskou výstroj. Musíme s ním ještě trochu pracovat, ale myslím, že by byla škoda, kdyby na ten led alespoň na chvilku nešel," uznal Ščerban, jenž má na kontě bronz z olympijských her v Albertville a pět bronzů z mistrovství světa.

Pro všechny přítomné nebude připraveno pouze exhibiční utkání. Celý program odstartuje v parku u zimního stadionu již ve 12 hodin a je nachystána třeba autogramiáda všech hokejistů. "Přistupovali jsme k tomu tak, že je to výjimečná událost, takže by byla škoda odehrát jen jedno utkání. Takže ten program bude bohatý," řekl padesátiletý bývalý obránce.

V Jihlavě se již v dřívějších letech několik hokejových exhibic konalo. Den mistrů, v němž se střetli mistři světa z roku 1985 proti tehdejší Dukle Jihlava, která tehdy vyhrála jedenáctý titul. Rovněž na Vysočinu přijely legendy švédského hokeje. A v budoucnu by se zde měly konat i další. "Uvidíme, jak se to vydaří, ale věřím, že do budoucna si budeme připomínat další významné milníky," dodal Ščerban.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Bedřich Ščerban
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články