Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nad její síly byly Nizozemky. Sáblíková skončila v Berlíně na trojce třetí

Berlín – Ani na třetí pokus se Martina Sáblíková v nové sezoně světového poháru na dlouhých tratích nedočkala výhry. Po dvou druhých místech skončila tentokrát v Berlíně třetí. Z vítězství se v závodě na 3 000 metrů radovala Nizozemka Ireen Wüstová, jež českou reprezentantku porazila o čtyři vteřiny. Druhá skončila její krajanka Marije Jolingová. Karolína Erbanová dojela na pětistovce sedmá.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

Sáblíková před startem označila umístění na stupních vítězů za svůj cíl, neboť konkurence na trojce je podle ní velice vyrovnaná. "Já jsem hrozně ráda za tu bednu, bedna je vždycky super. Akorát by ten odstup nemusel být tak velký, protože čtyři vteřiny jsou přece jenom docela dost," řekla Sáblíková.

Sáblíková si díky dalšímu umístění na "bedně" udržela vedení v průběžném pořadí seriálu na dlouhých tratích, kde má náskok 30 bodů před Wüstovou, která minulý závod vynechala, ale nyní ovládla i druhou trojku v sezoně. "To vedení ve Světovém poháru je také skvělé, i když je mi jasné, že o to asi přijdu, protože příště sice pojedu s Ireen, ale ona je prostě o něco rychlejší," uvedla.

Česká rychlobruslařka se představila v závěrečné rozjížďce, do té doby vedla právě Wüstová časem 4:01,55. Sáblíková se na mezičasech pohybovala na třetím až čtvrtém místě, v závěru uhájila stupně vítězů o 17 setin před Ruskou Olgou Grafovou.

Právě umístění na pódiu před startem Sáblíková označila za svůj cíl, neboť konkurence na trojce je podle ní velice vyrovnaná. V čele SP má náskok 30 bodů před Wüstovou, která minulý závod vynechala, ale nyní ovládla i druhou trojku v sezoně.

Svěřenkyně trenéra Petra Nováka počítá s tím, že v neděli v Berlíně pojede 1 500 metrů i závod s hromadným startem, který v Soulu poprvé v kariéře vyhrála. Jeden start ji čeká i v sobotu, buď na kilometru, nebo v týmech.

Erbanová se v minulém závodu v Soulu poprvé v kariéře dostala na pětistovce na stupně vítězů, časem 38,83 tam byla třetí. V Berlíně jela rychleji, čas 38,62 jí však tentokrát stačil jen na sedmé místo, na medailové pozice ztratila 22 setin. S velkým odstupem zvítězila favorizovaná Korejka I Sang-hwa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková je se třetím místem na trojce spokojená

Závody SP v rychlobruslení v Berlíně:

Ženy:

500 m: 1. I Sang-hwa (Kor.) 37,87, 2. Richardsonová (USA) 38,21, 3. Boerová (Niz.) 38,40, ...7. Erbanová (ČR) 38,62.

Pořadí SP (po 5 závodech): 1. I Sang-hwa 480 b., 2. Kodairaová (Jap.) 400, 3. Fatkulinová (Rus.) 231, ...7. Erbanová 198.

3000 m: 1. Wüstová 4:01,55, 2. Jolingová (obě Niz.) 4:03,34, 3. Sáblíková 4:05,36, ...v divizi B 23. Zdráhalová (obě ČR) 4:23,97.

Pořadí SP (po 3 závodech): 1. Sáblíková 230 b., 2. Wüstová 200, 3. Pechsteinová (Něm.) 185.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články