Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nabídku z NHL bych ještě zvážil, tvrdí Hašek

Praha - Další angažmá v aktivním hokeji už neplánuje. Plány do budoucnosti však zatím ujasněné nemá. Dominik Hašek by zvážil nabídku z NHL, pokud by ještě přišla. Ale vzhledem k tomu, že při jednání se zástupci klubů před čtrnácti dny žádná nepadla, s odjezdem zpět do Ameriky už nepočítá. "Kdyby to byla opravdu smysluplná nabídka, tak bych o ní jistě přinejmenším přemýšlel. Cítím se ještě, že mám natrénováno, a za pár dní - maximálně týden, dva - bych se do toho ještě dostal. Na druhou stranu nevidím důvod, proč by nějaká nabídka měla přijít," odpověděl Hašek na dotaz v našem on-line chatu.

Hašek po nepovedených jednáních se zástupci klubů severoamerické NHL na začátku října oficiálně oznámil ukončení kariéry. O svém dalším angažmá v hokeji zatím přesnější představu nemá. "Kdybych dostal zajímavou nabídku z České televize, tak bych o ní přinejmenším uvažoval. Své uplatnění vidím v práci, která by mě dostatečně naplňovala a takovou nyní hledám," odpověděl na divácký dotaz.

Prozatím plánuje pouze alespoň symbolické angažmá u "svých" prvoligových Pardubic. "V hokejovém hnutí se aktivně podílím na práci komise pro síň slávy ledního hokeje a v Pardubicích jsem se domluvil, že budu patronem výstavy k devadesátiletému výročí pardubického hokeje," uvedl.

Přestože vyloučil další aktivní kariéru v české extralize, hokej si stále rád zahraje. "S kamarády si chodím zhruba jednou týdně zahrát, avšak ve výzbroji pro hráče do pole," usmál se.


Hašek ukončil kariéru po 31 letech od ligového debutu v roce 1981. V NHL působil od roku 1990 v dresech Chicaga, Buffala, Detroitu, s kterým dvakrát získal Stanley Cup, a Ottawy. Na zámořskou soutěž má stále velmi dobré vzpomínky. "Jak v Buffalu, tak později v Detroitu jsem se jak já, tak rodina cítili výborně. Prožili jsme tam krásných hodně let," řekl. "Nyní jsme se však s manželkou prakticky přestěhovali do Prahy. A nelituji toho," dodal.

Dominik Hašek na houbách
zdroj: ČT24 autor: Jiří Lípa

Pardubický rodák byl mezi lety 1994 a 2001 šestkrát vyhlášen nejlepším hráčem základní části NHL, v níž odchytal celkem 735 zápasů a v 81 duelech neinkasoval. Z působení v české reprezentaci má kromě zlata z Nagana i bronz z Turína 2006 a stříbro a tři bronzy z mistrovství světa.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články