Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na ZOH mládeže v Lausanne bude usilovat o medaile rekordní česká výprava

Na III. zimní olympijské hry mládeže, které se uskuteční v lednu v Lausanne, pojede rekordních 74 českých sportovců ve věku od 15 do 18 let. Ti budou ve Švýcarsku v konkurenci téměř dvou tisíc závodníků ze 73 zemí bojovat o některou z 81 medailových sad. Část disciplín se odehraje ve Svatém Mořici, kde bude i druhá olympijská vesnice.

"Historicky největší výpravu na ZOH mládeže budeme mít díky tomu, že do programu přibyly nové disciplíny, a také díky faktu, že si mladí sportovci dokázali zajistit víc míst než v minulosti. O tom, jestli to bude mít vliv na počet medailí, ale nespekulujme. V mládežnických soutěžích je těžké odhadovat konkurenci," řekl sportovní ředitel ČOV a šéf výpravy Martin Doktor.

Z Innsbrucku 2012 a Lillehammeru 2016 Češi přivezli dohromady jednu zlatou, tři stříbrné a dvě bronzové medaile. O tu nejcennější se před sedmi lety postaral sdruženář Tomáš Portyk. Krasobruslaři Anna Dušková s Martinem Bidařem navíc v roce 2016 získali ještě stříbro v soutěži mezinárodních družstev.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články