Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Na vrchol se můžete vydat s ČT sport už počtvrté

Praha - ČT sport už počtvrté přichází s unikátním projektem, do kterého se mohou zapojit všichni amatérští lyžaři u nás - tedy potenciálně dva miliony lyžujících Čechů. Celý projekt a jeho postupný vývoj do současné podoby popisují výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský a jeden z moderátorů projektu Aleš Valenta.

S ČT sport na vrchol ve Špindlerově Mlýně
zdroj: ČT sport

Hlavní myšlenka projektu je jasná. Aby si závody mohl vyzkoušet opravdu každý. "Celý projekt je rozdělen na alpskou a skikrosovou část, která je náročnější, obsahuje různé skoky a nerovnosti. V alpské části jde o jízdu mezi brankami, kterou opravdu může zkusit kdokoliv," přesvědčuje Valenta.

A díky přístupnosti se počet účastníků neustále zvyšuje. "První série se zúčastnilo 1 500 lidí, konala se pouze v jednom středisku – Špindlerově Mlýně. Ve druhé jsme již atakovali hranici dvou tisíc účastníků. Loni už to bylo asi 2 600 lidí v pěti střediscích," říká Ponikelský. A letos se plánuje další rozvoj.

"Alpská část se letos koná v sedmi střediscích po celé republice. Začíná se ve středu 29. ledna na Dolní Moravě. Z každého dne vzejde jeden vítěz, který se dostane do závěrečného kempu. Tam se stanou součástí reprezentační výpravy – k dispozici mají trenéry, servismany, odborníky na výživu a kondiční trénink," vypočítává Ponikelský.

Je nám líto, video expirovalo.
Jiří Ponikelský a Aleš Valenta o projektu S ČT sport na vrchol

Na konci pětidenního kempu se pojede finálový obří slalom. "Z toho postupuje pět mužů a pět žen do regulérního mistrovství ČR v obřím slalomu. A ti úplně nejúspěšnější se zúčastní týdenního soustředění s reprezentačním týmem v Rakousku," láká.

"Model skikrosové části je podobný jako u alpské, včetně odměn," doplňuje Valenta. "Rozdíl je v počtu závodů. Začíná se 8. a 9. února, vzhledem k podmínkám se můžou jednotlivé termíny ještě upravovat." Aktuální informace sledujte na webu pořadu, pravidelně můžete sledovat i stejnojmenný pořad o vývoji celého projektu a jednotlivých závodech.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články