Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na úvod biatlonové sezony bodovaly Vejnarová i Vítková

Östersund (Švédsko) - Česká biatlonistka Zdeňka Vejnarová vstoupila do sezony světového poháru 22. místem v závodu na 15 km ve švédském Östersundu. Bodovala i čtyřiatřicátá Veronika Vítková. Dalším českým reprezentantkám body unikly. Barbora Tomešová skončila se čtyřmi chybami jednašedesátá, Veronika Zvařičová ještě o dvacet příček za ní, když rovněž čtyřikrát minula. Z dvanáctého vítězství v kariéře se radovala domácí favoritka Anna Carin Zideková, které pomohla bezchybná střelba.

Z přesné střelby těžila i Vejnarová, která na čtyřech střeleckých položkách minula jediný terč a kompenzovala tak pomalejší běh. V polovině závodu jí patřila šestačtyřicátá příčka, ovšem postupně se propracovávala pořadím vzhůru a nakonec jí to stačilo na dvaadvacátou pozici, což je její druhé nejlepší umístění od roku 2008.

V cíli zaostala o 3:39 minuty za vítěznou Zidekovou, která závod ovládala od prvního mezičasu. V závěru na ni sice výrazně dotírala Francouzka Marie Laure Brunetová, ovšem chybou při čtvrté střelbě se připravila o vítězství. Za Zidekovou v cíli zaostala o devět sekund.

Jindřich Šikola, trenér české reprezentace:

"Cílem je, aby dvě holky byly v každém závodě do třicítky. To dnes nedopadlo, a tak jsem trochu zklamaný. Na druhou stranu Zdenka i Veronika zaslouží pochvalu za střelbu."

"Na trati to bylo pro mě opravdu strašné trápení. Dostala jsem pěknou nakládačku, ale vědu z toho nedělám. Pomalu jsem se rozjížděla i vloni a forma mi závod od závodu stoupala. Navíc mi teď udělala radost střelba, takže mám jen pozitivní myšlenky," řekla po závodě Vejnarová. Stejně jako Vejnarová se s během trápila i Vítková, pro kterou to byl první start po devítiměsíční pauze. "Bylo to trápení od prvních metrů. Přišlo mi, jako bych běžela delší trať než ostatní. Věřím, že běh se bude zlepšovat a střelba se mi bude dařit minimálně tak jako dnes. Z té jsem měla radost," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články