Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Mým vzorem je Gregor Schlierenzauer, říká skokanka Dejmková

Liberec - Mladá česká závodnice ve skoku na lyžích začala se skokem v osmi letech. K tomuto sportu, pro ženy ještě stále mírně atypickému, přivedl Natálii její otec. Natálie Dejmková má prozatím svůj osobní rekord 66 metrů, v budoucnosti však chce skákat mnohem dál a vítězit na velkých závodech. Jejím vzorem je rakouský skokan Gregor Schlierenzauer.

Natálie Dejmková
zdroj: ČTK

Z ještědského středního můstku měla respekt. Závodila na něm jen na letních závodech, na sněhu si ho podle svých slov při trénincích na mistrovství světa vyzkoušela poprvé. Svého trenéra Jaroslava Sakalu považuje Natálie Dejmková za zkušeného, svým skokankám prý rozumí. Psychology ani jiné poradce zatím nemá.

Pokud by si měla vybrat mezi silou, koncentrací a technikou, nejhůře se vypořádává s třetí složkou tréninku důležitou pro výsledek. Konkrétně odraz a koordinace pohybů při něm se musí dlouho pilovat, aby byly výkony stabilní. O přípravě na skok, podmínkách a jiných záležitostech s ostatními závodnicemi zatím příliš nemluví. Překážkou je i jazyk, kterým ve svém nízkém věku česká sportovkyně ještě nevládne.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články