Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

MS v Liberci dluží 21 milionů jen za dopravu

Liberec - Organizační výbor světového šampionátu v klasickém lyžování v Liberci zatím nezaplatil 21 milionů korun Dopravnímu podniku města Liberce za zajištění dopravy v průběhu šampionátu. Splatnost faktury přitom vypršela minulý týden. Podnik se zatím žalobu podat nechystá, příští týden chce jeho vedení jednat s organizátory o splátkovém kalendáři. Dnes o tom informoval ředitel podniku Jiří Veselka. Dluh dopravnímu podniku přitom není ojedinělý případ.

Dopravní podnik nasadil do zajištění městské dopravy v době šampionátu všech 118 autobusů a 67 tramvají, které vlastní. Dopravu ve městě dále posílilo 16 autobusů i s řidiči z Jablonce nad Nisou a Mladé Boleslavi. Od 16. února do 1. března platil ve městě nový jízdní řád, městská doprava byla zdarma a autobusy a tramvaje jezdily mnohem častěji. Nezaplacená faktura představuje zhruba pět procent ročních výnosů podniku.

Dopravní podnik není jediný, kdo zatím nedostal zaplaceno. Organizátoři dluží také 8,75 milionu korun Technické univerzitě za pronájem vysokoškolských kolejí a tamní menzy. "Máme připravenou žalobu, ale zatím s jejím podáním vyčkáváme," uvedla mluvčí univerzity Jaroslava Kočárková.

Neumannová odhaduje dluhy na 70 až 100 milionů

Prezidentka organizačního výboru Kateřina Neumannová před týdnem v Liberci odhadla dluhy vůči dodavatelům na 70 až 100 milionů korun. Výbor počítal s rozpočtem kolem 594 milionů, náklady však byly nakonec o 30 milionů vyšší a příjmy o 86 milionů nižší. Jen silná koruna vůči euru připravila organizátory o 35 milionů korun v příjmech.

Ze státního, městského a krajského rozpočtu putovaly na únorový šampionát více než dvě miliardy korun. Jeho financování má na žádost ministerstva školství prověřit finanční úřad.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články