Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

MS v alpském lyžování - všechny přenosy živě na ČT4 a v HD

Praha - Sportovní okruh ČT4 přinese fanouškům zimních sportů další exkluzivní zážitek. Všech jedenáct závodů v rámci MS v alpském lyžování v německém Garmisch-Partenkirchenu uvidí diváci České televize od 8. do 20. února v přímých přenosech na sportovním kanálu, současně i na ČT HD ve vysokém rozlišení. Seriál přenosů budou komentovat Petr Vichnar a Jan Holický.

K vrcholům mistrovství budou jistě patřit obě soutěže ve sjezdu, ženy pojedou 12. února a muži 13. února 2011. Na závěrečný víkend jsou plánovány slalomy speciál. V tom ženském má české lyžování největší šance. Šárka Záhrobská, která získala medaili na všech třech posledních mistrovstvích, zde bude obhajovat stříbro z MS 2009 ve Val d‘Isere. Bez šancí zejména v Super kombinaci nejsou ani naši muži, zejména Ondřej Bank, bodující v této sezoně pravidelně ve Světovém poháru.

Zajímavé budou bezesporu i ostatní disciplíny včetně novinky - závodu družstev. Ten byl na programu už na MS 2009, ale kvůli nepřízni počasí ve Val d‘Isere byl nakonec zrušen. Právě tuto disciplínu na konci loňské sezony při finále Světového poháru vyhrál český tým ve složení Bank, Krýzl, Záhrobská a Hrstková.


Petr Vichnar patří k nejzkušenějším komentátorům Redakce sportu ČT, mistrovství světa ve sjezdovém lyžování komentoval poprvé už v roce 1985, kdy se konalo v italském Bormiu. Od té doby byl akreditován na dalších sedmi MS včetně toho posledního ve Val d‘Isere v roce 2009. Sjezdové lyžování také komentoval na ZOH 1988 v Calgary, 1992 v Albertville, 1994 v Lillehammeru, 1998 v Naganu, 2002 v Salt Lake City a 2010 ve Whistleru.

Spolukomentátor Jan Holický, bývalý český reprezentant ve sjezdovém lyžování, se účastnil řady MS i ZOH, byl akreditován na MS v alpském lyžování v letech 2005, 2007 a 2009 a absolvoval i ZOH v letech 2006 a 2010.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články