Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Motocyklista Veselý: Organizátor splnil výhrůžky, je to masakr

San Juan – Motocyklový jezdec Jan Veselý se v každé etapě letošní Rallye Dakar posouvá kupředu. Z celkového 112. místa se po třetí etapě probil už na 84. příčku. Ve třetí etapě skončil 53. a věří, že do cíle v Limě dojede mezi nejlepšími padesáti motocyklisty. Člen Czech Dakar Teamu se cítí dobře, od počátku však musí řešit problémy s vysokými teplotami v poušti a vařícím se benzinem. Počáteční etapy jsou podle něj velmi náročné a závěr celého závodu nemá být o nic lehčí.

Jan Veselý
zdroj: ČT4

"Fyzicky jsem na tom dobře. Neměl jsem žádný těžký pád, jen klasické drobné pády, když člověku upadne motorka. To je standardní," podotkl Veselý a ujistil, že jeho yamaha je také v pořádku.

Veselý podle dosavadního průběhu odhaduje, že organizátoři připravili podobný model náročnosti etap. "Na začátku hodně tvrdé čtyři pět etap, aby pole prořídlo a organizátor se nemusel starat o tolik lidí," řekl Veselý, který jede rallye už potřetí. V roce 2010 skončil 62. a minulý rok o tři příčky hůře.

Jan Veselý:

"Organizátor splnil výhrůžky, dělá to těžší a těžší. Co jsme odjeli v těch třech etapách, dá se nazvat jako masakr."

Je nám líto, video expirovalo.
Dakarské ozvěny

Včerejší třetí etapa ze San Rafaela do San Juanu nebyla pro Veselého vůbec jednoduchá. "Dlouhá etapa. Byli jsme vysoko v horách, klesali jsme dolů, jeli jsme koryty řek. Teploty se potom vyšplhaly vysoko a opakovaly se problémy s vařícím se benzinem," uvedl.

Potíže měl český motocyklista už ve druhé etapě. "Strašně jsem si to protrpěl," posteskl si. "Organizátor dodal nějaký kvalitnější benzin, ve kterém je obsaženo více lehkých frakcí. Je to závodní benzin, ale do pouště je totálně nevhodný, protože se začne vařit daleko dřív než normální benzin," popisoval Veselý. Řešení problému, který mu zkazil druhou etapu a projevil se i ve třetí, zatím není v dohlednu. "Funguje to tak, že když koupím benzin na pumpě, motorka jede, ale motocykl bohužel nepřejede etapu na jedno natankování. Jakmile naleju benzin od pořadatele, začne se palivo vařit," shrnul Veselý.

Přesto si český jezdec věří, a pokud nepřijde nějaký nepředvídatelný pád nebo technická závada, doufá ve zlepšení. "Byl bych rád, kdybych se umístil v první padesátce," zdůraznil svůj cíl pro tento rok.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články