Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Moravec si po čisté střelbě dojel v Ruhpoldingu pro druhé místo

Ruhpolding (Německo) - Po třetím místě Michala Šlesingra si čeští biatlonisté připsali v německém Ruhpoldingu další úspěch. Ondřej Moravec obsadil v hromadném závodě druhé místo, když po bezchybné střelbě nestačil pouze na vítězného Martina Fourcada. Pro Moravce jde o nejlepší sezonní výsledek. Michal Šlesingr obsadil sedmnáctou příčku, Michal Krčmář skončil sedmadvacátý.

Ondřej Moravec
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Fourcade zaznamenal 43. vítězství v kariéře, Moravec se dostal na stupně vítězů v individuálním závodu v životě podvanácté. Bronzový muž ze sobotní stíhačky Michal Šlesingr šance na další stupně vítězů "odpálil" hned na první střelbě vleže, kde jednou minul, a do cíle nakonec doběhl na 17. místě se dvěma chybami a ztrátou minuty a čtvrt na vítěze. Michal Krčmář byl sedmadvacátý.

Moravec se po startu ze sedmé řady propracovával vpřed a po první rychlé střelbě vleže byl čtvrtý s minimální ztrátou. Také při druhé položce se český biatlonista zdržel jen na nezbytně nutnou dobu (jen dva závodníci byli při střelbě rychlejší) a ocitl se poprvé v čele. V té době bylo na trati pět bezchybných střelců a Moravec běžel s dvojicí francouzských soupeřů. Jeho galapředstavení na střelnici pokračovalo a po třech položkách už byl jediný s nulou chyb na kontě. Díky rychlému běhu jej ale předstihli Nor Emil Hegle Svendsen a právě Fourcade.

Vedoucí muž SP Fourcade na poslední střelnici neminul a o vítězi bylo rozhodnuto. Zatímco Svendsen třikrát pálil vedle, znovu bezchybný Moravec se dostal na druhé místo s bezpečným náskokem. "Dnes po nástřelu jsem Ondrovi věřil," řekl kouč Ondřej Rybář. "Vítr se měnil, foukalo zprava. Nebylo to jednoduché. Ale Ondra má čistou hlavu a umí udělat správné rozhodnutí," řekl.

"Super závod," řekl Moravec . "Pohlídal jsem si to na střelnici, takže jsem strašně rád, že to konečně dopadlo. Na první místo chyběl kousek, ale na Fourcadea jsem dneska neměl," uznal Moravec, který zisk medaile oslavil jako novopečený otec stylově - s prstem v puse. "Vymýšlel jsem, co tam budu dělat, takže to byl pozdrav pro dceru i pro manželku. Doufám, že se dívaly, protože si myslím, že určitě budou rády," řekl.

Výsledky závodu s hromadným startem mužů v Ruhpoldingu

1. M. Fourcade (Fr.) 34:07,2 (1 tr. okruh), 2. Moravec (ČR) -13,7 (0), 3. T. Bö (Nor.) -29,7 (3), 4. Pidručnyj (Ukr.) -31,4 (2), 5. Peiffer (Něm.) -33,3 (1), 6. S. Fourcade (Fr.) -36,9 (1), 7. Garaničev (Rus.) -38,4 (2), 8. Fillon Maillet (Fr.) -46,4 (2), 9. Rastorgujevs (Lot.) -48,7 (3), 10. J. Bö (Nor.) -48,9 (2), ...17. Šlesingr -1:15,9 (2), 27. Krčmář (oba ČR) -2:43,2 (4).

Průběžné pořadí SP (po 11 z 26 závodů): 1. M. Fourcade 541 b., 2. Svendsen (Nor.) 422, 3. T. Bö 408, 4. Björndalen (Nor.) 366, 5. Fillon-Maillet (Fr.) 363, 6. Schempp (Něm.) 331, ...16. Moravec 224, 28. Šlesingr 149, 34. Krčmář 104, 49. Soukup 37, 76. Krupčík (oba ČR) 3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články