Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Moravec: Porazit Fourcada u něho doma se počítá

Annecy (Francie) - Jen na suverénního Johannese Bö nestačil ve francouzském Annecy Ondřej Moravec. Za sebou nechal nepoměrně víc biatlonových hvězd v čele s domácím Martinem Fourcadem. Právě jeho "skalp" si po dojezdu pochvaloval nejvíce a nevadilo mu ani, že jeho čas mohl být vzhledem ke stíhacímu závodu ještě lepší - nebýt drobné kolize před cílem. "Druhé místo je skvělé. Mladý Bö byl sice mimo konkurenci, ale porazil jsem Martina Fourcada u něho doma, to se počítá," řekl Moravec.

Moravec o sobě v posledních dnech pochyboval, ale krátce po startu zjistil, že jede dobře. "Měl jsem štěstí, že od startu jsem měl na dohled Larse Bergera," jmenoval vítěze sprintu z Hochfilzenu. "A viděl jsem, že jej lehce stahuju. Bylo mi hned jasné, že jedu dobře," liboval si devětadvacetiletý biatlonista.

Střelbu vleže pak zvládl bezchybně a dostal se na průběžné páté místo. "Hned jsem si i mnohem více věřil," řekl. Druhé kolo se pak snažil jet podle vlastních slov hlavou. "Nerval jsem to, protože trať je tu hodně zrádná. Nemá sice kdovíjaké převýšení, ale také tu není sjezd, ve kterém bychom šli do vajíčka a trochu si odpočali. Neustále se tu pracuje, odšlapuje, mění směr jízdy," vysvětlil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih sprintu biatlonistů na 10 km

Položka vstoje mu náramně sedla. "Říkal jsem si, že si ji pohlídám, nebudu riskovat. Na samotný průběh si ale vůbec nepamatuju," řekl trochu překvapivě. "Znamená to, že jsem všechno dělal automaticky tak, jak jsem to natrénoval. Kdybych tam terče lovil, přemýšlel nad každým spuštěním, tak to je špatně a nemůže z toho být dobrý výsledek."

Z druhé střelnice už vyjížděl na druhém místě, o které mohl teoreticky přijít. Asi 150 metrů před cílem měl totiž kolizi. "Trať se tam dělí na směr ke střelnici a do cíle. Přede mnou jeli dva závodníci, chtěl jsem si je podjet zleva, jenže v ten okamžik oba zamířili ke střelnici. Trochu jsme se střetli, mírně jsem ztratil, ale z pohledu výsledku to naštěstí nic neznamenalo," popsal drobnou nepříjemnost.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články