Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Mistryní světa ve sprintu je německá biatlonistka Wilhelmová

Pchjongčchang (Korea) - Němka Kati Wilhelmová vyhrála na mistrovství světa v biatlonu úvodní sprint. V korejském Pchjongčchangu porazila o necelých deset sekund krajanku Simone Hauswaldovou, bronz získala Olga Zajcevová z Ruska. Nejlepší česká reprezentantka Veronika Vítková obsadila 18. příčku.

Kati Wilhelmová
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Wilhelmová získala již čtvrtý titul mistryně světa, ve sprintu vyhrála i před osmi lety v Pokljuce. K tradičně rychlému běhu dnes přidala i bezchybnou střelbu a od čtvrtého kilometru se držela v čele všech mezičasů. Po dopingovém případu ruských biatlonistek a anulování jejich výsledků je navíc Wilhelmová v čele Světového poháru, kam se započítávají i závody MS.

Češky překvapily dobrými výsledky

Překvapivě úspěšně si v závodu na 7,5 km vedly české biatlonistky. Vítková se i přes dvě chyby na střelnici vešla do první dvacítky. "Mohlo to být ještě mnohem lepší, ale na druhou stranu jsem za takový výsledek šťastná a věřím, že dobrou výchozí pozici zužitkuji i ve stíhacím závodě," uvedla na svazovém webu Vítková, která ve stíhačce získala dvě stříbrné medaile na juniorském MS.

O čtyři místa za ní figuruje juniorka Veronika Zvařičová. Ta nahradila v české sestavě pro sprint Zdenku Vejnarovou, která bojuje s teplotou. Letošní juniorská mistryně světa ze štafety se v prvním velkém závodě mezi seniory blýskla čistou střelbou a předběhla řadu věhlasných soupeřek.

"Vůbec jsem nevěděla, co mám od závodu čekat, jak budu aklimatizovaná. Vždyť ještě před deseti dny jsem byla v Kanadě, pak chvíli doma, a teď pro změnu v Koreji," řekla rodačka z Bruntálu. "Jsem ráda, že se mi konečně v této sezoně povedla střelba. Do této chvíle jsem střílela s odpuštěním jako prase," uvedla. Na trati si prý chvílemi připadala jako na výletě. "Vůbec jsem nedokázala odhadnout, zda jedu rychle, nebo se jen tak ploužím. Chyběla mi tu nějaká rovina, abych se srovnala do tempa," dodala Zvařičová. Zbývající české reprezentantky doplatily na horší střelbu. Magda Rezlerová obsadila 39. místo, Zuzana Tryznová uzavřela sedmou desítku.

Úvodní program šampionátu v Pchjongčchangu byl dlouho ohrožen. Organizátoři bojující s vysokými teplotami a oblevou nakonec dokázali připravit 2,5 km dlouhý okruh, když do areálu v noci navezli 100 kamionů technického sněhu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články