Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Mistryní Evropy v krasobruslení se stala domácí Sarah Meierová

Bern - Švýcarka Sarah Meierová se na domácím ledě v Bernu stala poprvé v kariéře evropskou šampionkou v krasobruslení. Stříbrnou medaili vybojovala obhájkyně titulu Carolina Kostnerová z Itálie, na třetí místo klesla z vedoucí pozice po krátkém programu Finka Kiira Korpiová. Meierová byla po krátkém programu třetí, ale jako jediná z nejlepších šesti závodnic ve volné jízdě neupadla. Do programu zařadila nejtěžší skoky včetně dvou trojitých lutzů a trojitého flipu a v šestadvaceti letech se dočkala životního úspěchu.

Po dvou sezonách, v nichž kvůli vážným zdravotním problémům na vrcholných akcích jen paběrkovala, získala na domácí půdě v posledním velkém závodě kariéry první zlato. Majitelka stříbrných medailí z ME 2007 a 2008 bezprostředně po skončení volné jízdy nedokázala ovládnout emoce a vytryskly jí slzy.

Nakonec za ní o pouhé dva body a šest setin zaostala trojnásobná evropská šampionka Kostnerová, která se ze šestého místa po krátkém programu dostala až těsně pod vrchol. Ani dnes se přitom nevyvarovala chyb, znovu upadla u trojitého rittbergeru.

Je nám líto, video expirovalo.
ME v krasobruslení 2011 Švýcarsko

Volnou jízdu však pokazila většina favoritek. Korpiová místo útoku na zlato upadla při pokusu o lutz i rittberger a nakonec byla ráda, že se udržela na stupních vítězů. Po třetím místě z roku 2007 tak přidala do sbírky další bronzovou medaili.

Největší posun ve volných jízdách zaznamenala Ruska Aljona Leonovová, která se díky třetí nejlepší volné jízdě posunula ze třinácté na pátou pozici. Česká republika v hlavní soutěži žen neměla zastoupení, protože Martina
Boček nepostoupila z kvalifikace.

Carolina Kostnerová
zdroj: wikipedia
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články