Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Miliony na dětskou olympiádu v Karlovarském kraji jsou, dobrovolníky shánějí dál

Přípravy na 9. zimní olympiádu dětí a mládeže vrcholí. Olympiáda se bude konat 19. až 24. ledna 2020 v Karlovarském kraji. Pořadatelé ještě potřebují získat dostatečný počet dobrovolníků, kteří pomohou se zajištěním akce. Karlovarský kraj je pořadatelem dětské olympiády poprvé, řekla novinářům hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová (ANO).

Jana Vildumetzová
zdroj: ČT24

"Přijede 1890 účastníků, což budou jak sportovci ve 12 disciplínách, ale jsou to také trenéři a vedoucí výprav," uvedla Mračková Vildumetzová. "V rámci olympiády potřebujeme celkem 500 dobrovolníků. Už se nám hlásí, ale protože potřebujeme velký počet, tak se další mohou hlásit. Nabízíme celodenní stravu, vestu, čepice s logem olympiády," uvedla hejtmanka.

Podle propočtů by olympiáda měla stát 27,2 milionu korun. Kraj na pořádání dostane dotaci z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ve výši šest milionů korun, dvěma miliony přispěl Český olympijský výbor a další partneři akce. Dotace a dary tak pokryjí náklady asi z poloviny.

Významný je podle hejtmanky vstřícný přístup měst a obcí. Města poskytla svá sportoviště zdarma a nabízejí i další podporu, například volné vstupy na sportoviště pro účastníky a podobně.

Je nám líto, video expirovalo.
Chystá se 9. zimní olympiáda dětí a mládeže

Ambasadory olympiády budou známí sportovci, hlavní tváří bude tenistka Markéta Vondroušová, která pochází ze Sokolova. Vlajkonošem výpravy Karlovarského kraje bude běžec na lyžích Milan Šperl. Ceremonií se mají zúčastnit například i hokejisté Václav Skuhravý nebo Lukáš Mensator, běžec na lyžích Lukáš Bauer a možná i bývalý hokejový brankář Dominik Hašek.

Lyžařské disciplíny se budou odehrávat v okolí Božího Daru, na Klínovci alpské disciplíny, na Jahodové louce běžecké disciplíny, v německém Fichtelbergu, který je součástí Interskiregionu, budou závody v biatlonu a orientačním běhu. V Karlových Varech a Chebu se bude hrát hokej, v Ostrově budou soutěžit krasobruslaři, v Sokolově bude rychlobruslení a ve sportovní hale v Mariánských Lázních proběhne turnaj v karate. V Karlových Varech v hotelu Thermal, který bude olympijským domem, se uskuteční turnaj v šachu a soutěž ve hře na klávesové nástroje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články