Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mašková: Medaile je super, ale hlavně že je kickbox zase víc vidět

Praha - Kickboxerka Sandra Mašková se postarala o druhou zlatou medaili pro českou výpravu na Světových hrách ve Vratislavi. Devětadvacetiletá bojovnice ovládla kategorii do 56 kilogramů. Mašková přitom ve vítězství v turnaji příliš nevěřila, nestíhá totiž podle svých slov trénovat tak často, jak by potřebovala.

Sandra Mašková
zdroj: ČTK/PR

Ve finále porazila Mašková Turkyni Sedu Duygu Aygunovou jasně 3:0 na body. "Už jsem věděla, do čeho jdu, protože právě přes ni jsem se na Světové hry kvalifikovala. Takže jsem jí znala a mohli jsme se s trenérem na ní takticky připravit," uvedla Mašková.

V úvodním duelu měla štěstí, že jí los postavil do cesty italskou náhradnici Amal Whabyovou. "První zápas mám vždycky špatný, dlouho mi trvá, než se dostanu do tempa a trenér mi pak většinou vynadá. V tomhle ohledu jsem měla úžasný los, protože tohle pro mě byla ideální soupeřka 'na obouchání', i když na téhle úrovni nejde podcenit nikoho," připustila Mašková.

Semifinálový souboj s domácí světovou jedničkou Malgorzatou Dymusovou považovala Mašková za malé finále. "Naposledy mě porazila o bod ve finále mistrovství Evropy. Brala jsem to jako klíčový zápas, věřila jsem, že pokud tenhle zápas vyhraju, tak už zvládnu všechno. První dvě kola jsem jasně prohrávala, ale v posledním se mi podařilo ztrátu dohnat, protože soupeřka fyzicky odpadla," řekla Mašková.

Je nám líto, video expirovalo.
Mašková: Jsem ráda, že je díky mně kickbox zase víc vidět

S úspěchem v podobě zlaté medaile Mašková příliš nepočítala. V civilu trenérka kickboxu totiž nemá sama možnost trénovat tak často, jak by potřebovala. "Za tenhle výsledek můžeme být dvojnásob rádi, protože ta příprava, kterou mám, je rozhodně nedostatečná. Potřebovala bych trénovat častěji a soustředit se jen na závody. Zároveň ale nemůžu být nikde normálně zaměstnaná, takže mě do značné míry stále podporují rodiče," přiznala Mašková.

Podpora kickboxu je v českých podmínkách v podstatě minimální, zápasníci si musí veškeré náklady platit sami, pokud nemají sponzora. "Medaile a vítězství na turnaji je super, ale pro mě je hlavní to, že jsem nějak přispěla tomu našemu malému sportu, aby byl zase trochu víc vidět," uzavřela Mašková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články