Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mamutí můstek v Kulmu: Skokan Hájek skončil čtvrtý

Bad Mitterndorf (Rakousko) - Na mamutím můstku v rakouském Kulmu dnes čtvrté místo obsadil český skokan na lyžích Antonín Hájek. Šlo o jeho letošní premiéru na Světovém poháru, za bronzovou příčkou zaostal o necelých pět bodů. Závod vyhrál Slovinec Robert Kranjec, který o půl bodu porazil vedoucího muže Světového poháru Simona Ammanna. Před Hájka se na třetí místo dostal díky nejdelšímu letu dne domácí Martin Koch. Z Čechů bodoval i devětadvacátý Borek Sedlák, Lukáš Hlava skončil na 31. místě.

Hájek patřil k nejlepším již v pátečních trénincích, vyhrál kvalifikaci a dnes v prvním kole přistál na 193 metrech. Dál skočili shodně o dva metry jen Kranjec a Ammann, Gregor Schlierenzauer byl o půl metru horší, ale měl lepší styl. Ve druhém kole jako první za 200 metrů doletěl domácí Koch (201,5). Hned po něm šel Hájek, ale ani tentokrát dvoustovku nepřekonal a doletěl na 196 metrů.

Hájek tak zaznamenal nejlepší výkon českých skokanů v sezoně a vylepšil své maximum. Dosud nejlepším výsledkem dvaadvacetiletého skokana, který se v této sezoně vrací k závodění po vážném zranění z autonehody, bylo šesté místo z můstku HS130 v Lahti v roce 2007. "Těšil jsem se na návrat do Světového poháru. Zvlášť proto, že první závod jsou lety, které mám rád. Užívám si to," řekl harrachovský skokan.

Pokud se mu bude dařit nejen na leteckých můstcích, mohl by si ještě zajistit nominaci na únorové olympijské hry ve Vancouveru. "Olympiáda je také cíl sezony. Je to jenom na mně," konstatoval Hájek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články