Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Mám radost ze života, našel Verner důvod úspěchu

Praha - Doping v podobě radosti ze života pomohl krasobruslaři Tomáši Vernerovi "restartovat" kariéru. Čtyřiadvacetiletý český reprezentant se po nevydařené minulé sezoně v té současné vrátil do světové špičky. A své znovuzrození potvrdil i na mistrovství Evropy v Bernu, na kterém v sobotu získal bronzovou medaili. "Loňskou sezonu jsem byl nešťastný nebo zadumaný, jak se dostat z toho srabu pryč. Teď jsem šťastný za změnu, kterou jsem udělal, a každý den si vážím toho, že můžu dělat, co mám rád," řekl Verner.

K dobré pohodě mu pomáhá i francouzská přítelkyně krasobruslařka Nathalie Pechalatová. Přestože teď mají vztah na dálku, protože ona trénuje v Moskvě a on v Torontu. "Ze začátku to vypadalo, že to bude na dálku složité, ale jsme spolu už docela dlouho. Dva roky," uvedl Verner, jehož milá na kontinentálním šampionátu získala společně s Fabianem Bourzatem zlatou medaili v tanečních párech.

Verner si v tomto týdnu užije pár dní doma, ale ve čtvrtek už opět odlétá za přípravou do Kanady, kde se bude připravovat na březnové mistrovství světa. "Odskočí" si jen na exhibici do Severní Koreje. "Doufám, že to přežiji," řekl směrem k akci, která bude oslavou sedmdesátin tamního vůdce Kim Čong-ila.

Další speciální exhibice jej čeká i v dubnu v Praze. Bude jednou z hlavních tváří show Nebeské hrany. "První nápad vznikl v hlavě jednoho českého bruslaře. Bude to show připravená pro české publikum. Chceme, aby to byla podívaná, na kterou se budou chtít lidi podívat znovu," uvedl Verner. 

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Tomáše Vernera
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články