Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Málem se mi rozjely nohy, smála se Sáblíková po návratu na led

Inzell (Německo) – Ještě před necelými třemi týdny vybojovala v časovce na cyklistickém mistrovství světa místo pro Českou republiku na olympiádu v Riu de Janeiro. Martina Sáblíková už je ale opět na ledových oválech, kde se začala připravovat na novou rychlobruslařskou sezonu. První kroky však pro ni byly složitější než obvykle. "Stoupla jsem si na to a málem se mi rozjely nohy," komentovala návrat na led.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK/AP autor: Mike Ridewood

Pouhé čtyři dny. Tak dlouhou měla Martina Sáblíková pauzu mezi koncem cyklistické sezony, která pro ni vyvrcholila výborným výkonem na světovém šampionátu v Richmondu, kde si vyjela olympijskou nominaci, a startem přípravy na tu rychlobruslařskou.

Ta pro ni začala soustředěním v italské vesničce Klobenstein, kde s reprezentačními kolegy nabírala sílu v alpských kopcích. "Soustředění bylo strašně těžké, protože jsem asi po měsíci a půl dělala něco pro bruslení. Nohy mě hodně bolely," přiznala trojnásobná olympijská vítězka.

V současnosti už rychlobruslařská hvězda piluje formu v německém Inzellu, kam se i s trenérem Petrem Novákem přesunuli. Oproti rokům předešlým však příprava vypadá o trochu jinak, jelikož se do ní musí zakomponovat i cyklistické prvky.

"Všude si povezu kolo, takže to bude hodně náročné. Navíc po sezoně určitě nebudu mít tři týdny pauzu kvůli olympiádě. Na jednu stranu se na to těším, na druhou se taky děsím," dodala Sáblíková, kterou čeká start do Světového poháru za měsíc v Calgary, kde v březnu získala zlato na mistrovství světa ve víceboji.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková je už na ledě a piluje formu na blížící se start SP

Hlavní zprávy

Nejčtenější články