Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Má natrénováno a na domácí ME se těší. Záda mě už vůbec nebolí, hlásí Synek

Praha – Po 24 letech se v Račicích schází veslařská elita. Za tři týdny se v Labe aréně bude konat mistrovství Evropy a jedním z kandidátů na medaile bude opět Ondřej Synek. Celou minulou sezonu se potýkal s bolestmi zad, vše by ale mělo být už zažehnáno. Od olympijských her pilně trénoval, otázkou zůstává, jak se mu bude dařit v porovnání s konkurencí.

"Říkal jsem si, že dokud mě sport baví a dokud mi to jde, tak s ním skončit nechci. Začal jsem trénovat jako vždycky," komentoval ve Sportovních zprávách Synek své rozhodnutí po Hrách v Riu pokračovat v kariéře.

Neodradily ho ani zdravotní komplikace. "Od jara mě strašně bolely záda, všehny závody jsem absolvoval přes velkou bolest. Ani jsem nevěděl, jestli do Ria pojedu. Nakonec jsem odjel a bylo to dobré," podotkl bronzový medailista z Brazílie.

Nyní se cítí dobře. "Potom jsem se vrhl na intenzivní cvičení. Chodím do pohybového centra k Pavlu Kolářovi. Cvičím dvakrát týdně a spravilo se to, záda mě vůbec nebolí," potvrdil Synek.

Je nám líto, video expirovalo.
Synek: Dokud mě sport baví a jde mi to, skončit nechci

Letošní sezona je teprve na začátku, Synek má natrénováno, ale chybí mu srovnání s ostatními soupeři. Vynechal i víkendové závody Světového poháru v Bělehradu. "Nestartoval jsem, protože letošní sezona je ještě o měsíc delší. Je až do konce září, kdy máme MS na Floridě. Radši jsem se soustředil na trénink. Předminulý víkend jsem měl kontrolní závody v Račicích," vysvětlil čtyřnásobný mistr světa.

"Dvoukilometrová nudle je pořád nudle"

Račická Labe aréna letos přivítá dokonce dvě velké akce. Květnové mistrovství Evropy ve veslování, o tři měsíce později to poté bude světový šampionát v rychlostní kanoistice. Oba podniky se vracejí na českou vodu po více než 50 letech. Kontinentální mistrovství veslařů se zde konalo naposledy v roce 1961. V roce 1993 to pak bylo ještě mistrovství světa.

Účastníci i diváci se mohou těšit na vylepšený areál, do kterého bylo investováno přes 200 milionů korun. Změny Synek výrazněji nevnímá. "Voda a dvoukilometrová nudle je pořád stejná. Trénuju na ní od roku 1995. Jen se trochu bojím toho, aby mi domácí atmosféra nesvázala ruce a nohy. Ale těším se," prohlásil čtyřiatřicetiletý skifař, který bude startovat na své lodi s novým designem. Synek si totiž svůj skif nechal vymalovat do národních barev.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články