Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Lyžařskou padesátku v Trondheimu vyhrál Jauhojärvi, Bauer desátý

Trondheim (Norsko) - Finský běžec na lyžích Sami Jauhojärvi vyhrál závod Světového poháru na 50 kilometrů klasickou technikou v Trondheimu. Se ztrátou dvě a půl minuty dorazil do cíle na desátém místě Lukáš Bauer, další český reprezentant Jiří Magál závod s hromadným startem nedokončil.

Lukáš Bauer
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Na rozdíl od podobných závodů na světových šampionátech či olympijských hrách se startovní pole v Trondheimu v druhé polovině trati roztrhalo a do cíle dojížděli jednotlivci či malé skupinky lyžařů. Bauer se držel v čelní skupině zhruba dvacet kilometrů, pak se k trháku odhodlal Kanaďan Alex Harvey.

Ten byl po desetikilometrovém úniku dostižen hlavními adepty na prvenství, mezi nimiž už ale Bauer chyběl. Z šestičlenné skupinky se po chvíli odpoutali Jauhojärvi a Rus Maxim Vylegžanin, sedmadvacetiletý finský lyžař pak svého posledního soupeře setřásl pět kilometrů před cílem a dojel si pro premiérové vítězství v závodu SP.

Na druhém místě dojel se ztrátou 22 sekund Němec Tobias Angerer, v souboji o bronzovou příčku měl Harvey více sil než Vylegžanin.

Před sprinty ve Stockholmu a finále sezony ve Falunu se v čele celkového hodnocení SP drží stále Švýcar Dario Cologna. Jeho náskok na dnes pátého Pettera Northuga z Norska se však ztenčil na 25 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články