Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lyžařka Záhrobská udělá všechno pro to, aby přivezla medaili

Praha - Ačkoliv se Šárce Záhrobské v posledních týdnech příliš nedařilo, elitní česká slalomářka věří ve své již několikrát prověřené schopnosti připravit se na nejdůležitější závod roku. Ve středu odletí na tréninkový kemp před olympijskými hrami a v Nakisce, dějišti zimních her v Calgary z roku 1988, bude ladit formu i důležitou psychickou pohodu. Potřebuje se alespoň týden aklimatizovat. Do Vancouveru odletí 10. února, o pět dní později se ale vrátí zpátky, než se do Whistleru přesune podruhé. Její hlavní disciplína je na programu v pátek 26. února. Navíc pojede obří slalom a kombinaci.

"Udělám všechno, abych přivezla medaili. Ať už bude jakákoliv, byl by to pro mě ohromný úspěch. Byla bych strašně moc spokojená," prohlásila Záhrobská, držitelka kompletní sady medailí ze slalomových závodů na mistrovství světa. Na minulé olympiádě v Turíně skončila ve své nejsilnější disciplíně třináctá.

Po vítězství v Aspenu se letos sice česká slalomářka ve Světovém poháru pokaždé dostala do desítky, ale sama není s výsledky spokojená. "Na olympiádě to bude o něčem jiném. I kdybych vyhrála poslední čtyři slalomy, bude to stejné. Je to jeden závod na trati, kde moc lyžařek nejezdilo. Může to být o jedné brance," uvedla lyžařka.

Šárká Záhrobská:

"Nevím, proč mi to nejde, ale potřebuji do jízd dát dynamiku, mrštnost. Někdy se daří a nevíte proč, nebo nedaří a také nevíte proč. Lyžování nemá vždy logiku."

Od Českého olympijského výboru dostala výjimku a společně s ní odletí na hry kromě patnácti párů lyží také rekordní počet tří osob - trenér Antonín Strach, asistent Miloš Machytka a fyzioterapeutka Dita Schönfeldová. Poprvé na vrcholné akci bude bez otce Petra Záhrobského, s nímž se ale bude ve Vancouveru potkávat. "Mám zázemí, které potřebuji. Nesrovnávám, jestli to bylo lepší, nebo ne," prohlásila Záhrobská.

Tratě ve Whistleru moc nezná, neboť na nich závodila naposledy v žákovském věku. Říká se, že nejsou tak náročné jako loni na mistrovství světa ve Val d'Isere. "Sjezdovka je technická, tratě nejsou hodně prudké, ale nechám se překvapit, až tam přijedu," řekla Záhrobská.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články