Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Lyžařce Kmochové utekla o čtyři setiny medaile z univerziády

Almaty - Pouhé čtyři setiny sekundy dělily lyžařku Terezu Kmochovou od medaile ze zimní univerziády. Úspěšná česká deaflympionička skončila v super-G v kazašském Almaty těsně čtvrtá. O druhý nejlepší výsledek české výpravy v první den bojů o cenné kovy se v Kazachstánu postaral šestým místem na klasické desítce běžec na lyžích Miroslav Rypl.

Kmochová startovala do super-G jako pátá a dlouho vedla, z pódia ji těsně odsunula až Japonka Asa Andová. Zvítězila Ruska Elena Jakovišinová, čtvrtá Kmochová na ni ztratila 96 setin.

Těžká trať v Almaty oproti nedělnímu tréninku změkla. "Včera byla trať hodně zledovatělá, dnes už to bylo o dost lepší," konstatovala Kmochová.

Druhá nejlepší Češka Karolína Kloučková dojela šestnáctá, Veronika Camková a Veronika Rudolfová se umístily na začátku třetí desítky.

Mezi muži si v superobřím slalomu z Čechů vedl nejlépe Daniel Paulus, který dojel desátý. Adam Kotzmann skončil o deset míst za ním.

Solidní výkon předvedli Češi v běžecké stopě v intervalovém závodě na 10 kilometrů klasicky. Nejvýše skončil Miroslav Rypl, který v první části závodu atakoval stupně vítězů, ovšem nakonec dojel šestý. Jakub Pšenička obsadil jedenácté místo, Jakub Antoš byl šestnáctý, Adam Fellner dvacátý a do nejlepší třicítky se vešel i Jakub Gräf (25.). Závod žen na 5 km dokončila na 39. místě Andrea Klementová.

Čeští hokejisté zahájili univerziádní turnaj vítězstvím 5:0 nad výběrem Švédska. V paralelním obřím slalomu snowboardistů skončili všichni čeští reprezentanti v kvalifikaci.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články