Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Liboc obhájila domácí curlingový titul a bude reprezentovat Česko na ME

Také na podzimním mistrovství Evropy v curlingu bude Česko reprezentovat pražský výběr Liboc 3 pod vedením skipky Anny Kubeškové. Šestý tým z březnového mistrovství světa neměl na domácím šampionátu, pořádaném zároveň jako kvalifikace na ME, konkurenci a během pětidenního turnaje ani jednou neprohrál. Ve finále si Liboc poradila s týmem Savona M 2:0 na zápasy.

Liboc 3 - mistryně ČR v curlingu 2018
zdroj: facebook.com/Český curling

Finálový turnaj mistrovství republiky byl čistě pražskou záležitostí. Vedle Liboce a hned dvou týmů Savony se mezi čtyřku nejlepších po základní části kvalifikovala také Zbraslav, v základní skupině ale nevyhrála ani jeden zápas. Naopak Liboc s bilancí šesti výher v šesti utkáních postoupila přímo do finále a čekala na svého soupeře.

V derby dvou sestav Savony byl mírným favoritem tým "H", který své kolegyně v základní skupině dvakrát porazil. V semifinále se mu ale nedařilo a po čtyřce konkurenčního "M" v osmém endu utkání za stavu 3:8 vzdal.

Je nám líto, video expirovalo.
Liboc ovládla bez porážky curlingové mistrovství republiky žen

Sobotní první finálový duel byl vcelku jasnou záležitostí Liboce, která za stavu 4:1 dvakrát bodovala přes výhodu soupeře a ukončila zápas už po osmém endu.

Druhé finále bylo mnohem vyrovnanější, Savona M trojkou ve čtvrtém endu otočila vývoj zápasu a v sedmém endu pak dvojkou vyrovnala na 6:6. Do koncovky ale šel s výhodou tým Anny Kubeškové a v posledním endu ji také proměnil v rozhodující bod.

"I když byl první zápas jednoznačný, tak soupeřky hrály dobře a věděly jsme, že to bude velmi těžké a možná budeme muset jít do třetího utkání. Naštěstí se nám podařilo v závěru rozhodnout," uvedla Kubešková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články