Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Liberec byl druhý nejlepší v kariéře, tvrdí Koukal

Praha - Běžec na lyžích Martin Koukal, který byl hostem dnešního Interview ČT24, má z uplynulého mistrovství světa v klasickém lyžování smíšené pocity. Přestože měl během sezóny zdravotní problémy, hned dvakrát se ocitnul v první desítce a šampionát tak hodnotí jako druhý nejlepší v kariéře. Zároveň ho však mrzí, že se mu spolu s Jakšem, Bauerem a Magálem nepovedlo získat medaili z páteční štafety.

Martin Koukal
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Třicetiletý reprezentant bojoval celou sezónu se zdravotními problémy. Mistrovství světa se mu však nakonec vydařilo a hodnotí ho jako druhé nejlepší v kariéře hned po úspěchu ve Val di Fiemme před šesti lety. "Jsem rád, že jsem naladil formu," tvrdí Koukal s tím, že ho teď ještě čeká osm závodů Světového poháru. "Doufám, že budu ve skvělých výsledcích pokračovat. Na konci sezóny to snad nebude vypadat jak teď, kdy je u mého jména nula bodů," dodává s úsměvem běžec na lyžích.


Koukalův recept na úspěch je jasný: "Člověk se musí motivovat a být koncentrován." O to samé se snažil i při páteční štafetě. Jako finišman však nastupoval s velkou ztrátou. "Snažil jsem se v závodě najít něco, co by mě nakoplo a dostalo do bojovné nálady. Předjel jsem americkou štafetu, čímž jsme byli předposlední a pak jsem bojovnost ztratil," vysvětluje Koukal, kterému prý na trati moc nepomohli ani někteří diváci. "Fandili tak, ať se šetřím na 50 kilometrů," říká běžec, jenž věří, že jeho životní forma teprve přijde.


Reprezentant se zmínil i o jeho posledním vystoupení na světovém šampionátu v Liberci - maratonu na 50 kilometrů volně. "Kolem 40 kilometru jsem nebyl úplně v pohodě. Byl jsem v pozici, že kdyby se začalo něco výrazného dít, asi bych hodně trpěl a byla by otázka, jestli bych to vydržel," vzpomíná Koukal, jemuž prý nejvíce pomohl skvělý servisní tým. "Nahlásil jsem, že chci k pití Red Bull, u kterého mám odzkoušeno, že mě vždy znovu nakopne a výsledek se na posledních pět kilometrů dostavil," dodává běžec, jenž nakonec skončil na sedmém místě.

Koukal se v Interview ČT24 vyjádřil i k často kritizovanému financování libereckého mistrovství světa. "Myslím, že naše mistrovství bylo hned za Trondheimem z roku 1997 nejlepší, i když počítám olympiády v Salt Lake City a Turíně. Když se tady mluví o dvou miliardách - Norové mají rozpočet na Oslo 200 milionů dolarů a jsou hrdí, že to do toho můžou dát," zakončil otec dvouletého syna Sebastiana.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články