Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Legenda Příbrami Pleško: Není to jako dřív, ale co bolí, to sílí

Příbram – Zažil v Příbrami čtrnáct výměn trenérů, sestup do druhé ligy i následný návrat. Lukáš Pleško se dá bez skrupulí označit za legendu středočeského klubu. Letošní ročník je v dresu Příbramských jeho desátý a zároveň pravděpodobně poslední, a i když už není členem základní sestavy, hodlá si ho užít. "Jsem typ poctivého fotbalisty, který nic nevypustí," prozradil.

Lukáš Pleško
zdroj: ČT sport

Když na podzim loňského roku nastoupil za divizní Nové Vsi pod Pleší, farmu Příbrami, bylo to poprvé za devět let, co Lukáš Pleško oblékl jiný dres. Nejstarší člen kádru středočeského klubu, za který v první a druhé lize odehrál 177 zápasů, za tu dobu zažil opravdu hodně.

Ke svému prvnímu utkání za Příbram nastoupil v sezoně 2005/06, kdy do ní přestoupil z Blšan. "Přišel jsem tehdy do kádru, který byl dobře připravený. Trenér Tobiáš mě využíval na levé záloze nebo beku. Mužstvo tenkrát mělo na horní polovinu tabulky a já byl rád, že jsem se dostal do takového celku," prohlásil odchovanec plzeňského fotbalu, jemuž se přezdívá Plešoun.

Rok na to však přišel pro Pleška a jeho spoluhráče šok, když příbramský celek sestoupil do druhé ligy. "Bylo to nejhorší období, co jsem tady zažil. Mě zrovna trápilo zranění, když se šlo dolů, a já tak odehrál pouze tři zápasy za půl roku. Bylo to náročné, protože opory týmu jako Rudolf Otepka odešly. Já však chtěl zůstat a vybojovat nejvyšší soutěž zpět," prozradil.

A to se Středočechům také podařilo. Příbram v druhé lize obsadila druhé místo se ziskem 52 bodů a společně s Bohemians Praha se vrátila zpět mezi elitu. Pleško odehrál v sezoně dvaadvacet duelů. "Z tohoto ročníku mám nejhezčí vzpomínky," řekl hráč, který odehrál i několik zápasů za mládežnické reprezentace.

Příbramští od té doby nejvyšší soutěž neopustili, i když mnohdy k tomu nechybělo moc. Z Pleška se stal základní kámen sestavy a levý záložník či obránce se za důvěru začal odměňovat i brankami. Nejpovedenější sezona z jeho strany byla dva roky zpět, kdy nasázel čtyři branky a všechny byly vítězné. "Každý z těch gólů jsem si obrovsky užil, což je i vidět na mých emocích," zavzpomínal.

Kariéra příbramské legendy se nyní chýlí ke svému konci, alespoň co se hráčské pozice týče. V úvodních dvou zápasech nového ligového ročníku totiž nebyl ani na lavičce Příbrami a s největší pravděpobností se na tom nic měnit nebude ani v dalších střetnutích. Pleško však situaci chápe. Ví, že již není nejmladší, ale nadále hodlá na sobě makat. "Tělo bolí víc, ale jsem typ poctivého fotbalisty, který nevypustí trénink ani zápas. Jak říká jeden trenér, co bolí, to sílí," řekl.

Ovšem ani po konci kariéry nechce Pleško na fotbal zanevřít a uvažuje o trénérské kariéře. "Chtěl bych zůstat u fotbalu. Vidím se ale trochu jinde než na hřišti," dodal trochu tajemně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články