Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Ledecká v Soči upřednostní snowboard, ale na lyže nezapomíná

Praha - Skalpem olympijské vítězky zahájila snowboardistka Ester Ledecká letošní sezonu, jejímž vrcholem budou hry v Soči. Osmnáctiletá dcera zpěváka Janka Ledeckého bude v únoru patřit ve slalomu a obřím slalomu na olympiádě k nejmladším, ale ambice může mít vysoké.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Olympiáda bude určitě neobyčejný zážitek," řekla Ledecká s vědomím, že kritéria pro olympijský start už má splněna. "Nevím, jaká mám mít na olympiádě očekávání. Řekla bych, že si to užiju jako celou sezonu, že mě to bude bavit jako každý závod a tak to i pojedu. Umístění neřeším," uvedla. První závody napověděly, že Ledecká pokračuje v dobývání světové špičky. Dvojnásobná juniorská mistryně světa na Americkém poháru vystoupila ve čtyřech závodech třikrát na stupně vítězů a dvakrát dokonce vyhrála.

Porazila i Nizozemku Nicolien Sauerbreijovou, olympijskou vítězku z Vancouveru. "Takový start do sezony jsem nečekala. Je to úžasné povzbuzení," komentovala Ledecká výsledky z Copper Mountain. Na startu byla více než třetina snowboardistek jezdících světový pohár, který začne 13. a 14. prosince v italské Carezze. Ledecká se po letní přípravě přidala k americké skupině rakouského trenéra Richarda Pickla, pod jehož vedením absolvovala měsíční kemp ve Steamboat Springs. "Hodně jsem pracovala na technice, konkrétně na rychlejším výjezdu z oblouku a jsem ráda, že metody rychle zabraly," pochvalovala si.

V uplynulé zimě absolvovala první sezonu ve světovém poháru a ze sedmi odjetých závodů se dvakrát dostala do desítky, jednou byla sedmá a jednou šestá. "Všechno jsem si oťukávala, takže teď doufám, že to bude jednodušší," řekla členka Dukly. U Ledecké stále platí, že je nezvyklým zimním obojživelníkem. Snaží se kombinovat snowboard a lyže. "Chci v tom pokračovat, jenom v nadcházející sezoně upřednostním kvůli Soči snowboard, ale na lyže nezapomínám," řekla.

Se snowboardcrossařkou Evou Samkovou a freestylovou jezdkyní Šárkou Pančochovou tvoří nadějné snowboardové trio. "Všechny pojedeme na olympiádu předvést, co jsem natrénovaly, a to tam odevzdáme stoprocentně. Těšíme se na to," řekla Ledecká. Stejně jako Samková by se na olympiádě ráda potkala třeba s hvězdným hokejistou Jaromírem Jágrem. "Pro mě je taky Jarda bůh, miláček," řekla Ledecká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články