Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ledecká triumfovala v Rogle a slaví druhé letošní vítězství ve SP

Rogla – Stoupající forma zimní "obojživelnice" Ester Ledecké přináší kýžené ovoce. Česká reprezentantka po vynikajících výkonech na lyžích tentokrát zazářila na snowboardu. Ve slovinské Rogle opanovala potřetí v kariéře paralelní obří slalom a zvýšila vedení v průběžném pořadí Světového poháru alpských disciplín, které loni ovládla. Letos se z vítězství radovala podruhé. 

Ester Ledecká
zdroj: PR autor: Sport Invest

Ledecká, jež minulý víkend úspěšně absolvovala závody lyžařského Světového poháru v Garmisch-Partenkirchenu, získala v roce 2014 v Rogle svou první kariérní trofej a vyhrála tam i loni. Na slovinské sjezdovce zajela nejlepší čas už během dopolední kvalifikace a poté nenašla přemožitelku ani ve čtyřech vyřazovacích jízdách.

"Byl to skvělý závod, ale tak to zde bývá vždy. Výborná organizace, dobře připravená trať a mně se tu navíc daří. Výborně znovu pracoval celý tým, prkno bylo rychlé, máme za sebou skvělou sobotu," uvedla Ledecká na webu své agentury Sport Invest.

Postupně si poradila s Němkou Cheyenne Lochovou, Italkou Nadyou Ochnerovou a v semifinále zdolala mistryni světa v obřím slalomu Claudii Rieglerovou z Rakouska. Ve finále česká reprezentantka pokořila i další německou závodnici Carolin Langenhorstovou, která jízdu nedokončila.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká si podmanila paralelní obří slalom v Rogle

"Po kvalifikaci jsme s trenérem prošli obě dráhy a červená nám přišla jasně rychlejší. Byla jsem pak trochu překvapená, že řada závodníků volila modrou stranu, ale já zůstala u původního rozhodnutí a zjevně jsme udělali dobře. Prostě moje barva je červená a dnes mi přinesla štěstí," pokračovala Ledecká.

Jednadvacetiletá rodačka z Prahy potvrdila dnešním vítězstvím svou suverenitu v obřím slalomu. V minulé sezoně vyhrála všechny tři, do nichž nastoupila, a na úvod tohoto ročníku byla v italské Carezze těsně druhá. O dva dny později si pak v Cortině připsala ve slalomu první letošní výhru.

Ledecká vede pořadí SP v obřím slalomu i celkově v paralelních disciplínách. V obou žebříčcích je za ní její přemožitelka z Carezzy Ina Meschiková z Rakouska.

Nyní však česká reprezentantka opět snowboard odloží a bude se připravovat na mistrovství světa ve sjezdovém lyžování ve Svatém Mořici. "Po pár dnech volna vyrazíme na jeden menší závod a pak už nás čeká přesun, abychom tam počátkem února mohli trénovat," řekla Ledecká.

Kvůli startu na lyžařském MS vynechá tři závody SP na "prkně". "Dokonce i můj snowboardový trenér mi to tentokrát doporučil. Hlavním cílem zůstává březnové mistrovství světa v Sierra Nevadě," zakončila Ledecká.

SP v alpském snowboardingu v Rogle (Slovinsko) - paralelní obří slalom:

Ženy: 1. Ledecká (ČR), 2. Langenhorstová (Něm.), 3. Meschiková (Rak.).

Průběžné pořadí obřího slalomu (po 2 závodech): 1. Ledecká 1800, 2. Meschiková 1600, 3. Zavarzinová (Rus.) 1050.

Průběžné pořadí SP (po 4 závodech): 1. Ledecká 3060, 2. Meschiková 2140, 3. Ulbingová (Rak.) 1820.

Muži: 1. Galmarini (Švýc.), 2. Jankov (Bulh.), 3. Košir (Slovin.), ...51. Brůžek (ČR).

Průběžné pořadí obřího slalomu (po 2 závodech): 1. Karl (Rak.) 1360, 2. I Sang-ho (Korea) 950, 3. Sobolev (Rus.) 800, ...60. Brůžek 15,2.

Průběžné pořadí SP (po 4 závodech): 1. Karl 2040, 2. Sobolev 1800, 3. Mick (It.) 1680, ...66. Brůžek 15,2

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články