Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Ledecká trénuje ve Špindlerově Mlýně, střídá lyže i snowboard

Jedna z největších českých medailových nadějí na zimních hrách v jihokorejském Pchjongčchangu se nyní připravuje na další závody ve Špindlerově Mlýně. Ester Ledecká se do areálu Svatý Petr vrátila trénovat po pěti letech. Čtyři dny přípravy tu rozdělí rovnoměrně mezi lyže i snowboard.

Sport
zdroj: ČT4

Ve čtvrtek ráno trénovala na lyžích superobří slalom pod dohledem trenérů Tomáše Banka i Ondřej Banka. Na její snowboardový trénink bude dohlížet bývalý americký závodník Justin Reiter.  

Pokud se kvůli počasí nerozhodne jinak, měla by Ledecká odjet 2. ledna na závody. V Rakousku má 5. a 6. ledna v plánu dva paralelní obří slalomy Světového poháru na snowboardu, 13. a 14. pak sjezd a super-G na lyžích v Bad Kleinkirchheimu a pak 20. a 21. ledna zase na prkně další dva paralelní slalomy v Rogle.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Ester Ledeckou na Sportovci roku

Na snowboardu Ledecká vyhrála v prosinci dva ze tří závodů Světového poháru, předtím na lyžích zajela nejrychlejší tréninkový čas ve sjezdu a poté skončila v Lake Louis sedmá. "Připadá mi, že jsem snad v nejlepší formě, co jsem kdy byla," řekla.  

Na únorových olympijských hrách v Pchjongčchangu bude dvaadvacetiletá reprezentantka favoritkou paralelního obřího slalomu na snowboardu, ale v plánu má i starty v superobřím slalomu, obřím slalomu a možná i kombinaci na lyžích. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články