Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ledecká skončila ve SP v paralelním slalomu druhá

Bad Gastein - Snowboardistka Ester Ledecká se poprvé v kariéře prosadila na stupně vítězů ve světovém poháru. Osmnáctiletá česká naděje pro olympijské hry v Soči v rakouském Bad Gasteinu nestačila až ve finále na úřadující vicemistryni světa Švýcarku Patrizii Kummerovou.

Ester Ledecká
zdroj: Z archivu Ester Ledecké

Ledecká se v této sezoně usadila ve světové špičce. V italské Carrezze byla v prosinci nejdříve šestá v paralelním obřím slalomu a pak pátá v paralelním slalomu. V Bad Gasteinu si vyjela dobrou pozici pro závod čtvrtým místem v kvalifikaci. Ve vyřazovacích jízdách porazila v osmifinále Rakušanku Sabine Schöffmannovou a ve čtvrtfinále Němku Amelii Koberovou, loňskou vítězku v Bad Gasteinu a bronzovou medailistku z loňského mistrovství světa.

V semifinále jela vyrovnanou jízdu s Rakušankou Marion Kreinerovou, kterou v cíli předčila o pouhých 12 setin. Finálovou jízdu proti Kummerové začala Ledecká dobře, jela agresivně, ale nakonec prohrála o 22 setin.

Ester Ledecká:

Ester Ledecká"Poprvé na bedně ve svěťáku, to je nádherný pocit. Mám obrovskou radost. Byl to báječný celý den. Hodně holek ze špičky mi blahopřálo, ať si první stupně vítězů užívám. Mám z toho výborný pocit. Na druhou stranu to nemůžeme přeceňovat, špička je obrovsky vyrovnaná a mezi postupovými místy byly minimální rozdíly."

"Favoritky vypadávaly nečekaně hodně brzy. A podle mého to tak vyrovnané bude i na olympiádě, ale každý závod je jiný. Nelze z toho nic usuzovat," řekla Ledecká. Doufá, že se ještě zlepší. "Stále se potřebuji zrychlovat." Zrychlení může ukázat už v neděli, kdy se v Bad Gasteinu jede další paralelní slalom. "Už se na něj těším," řekla.

Opět asi bude měkčí trať kvůli teplému počasí. "Přesto je úžasně připravená. Dařilo se mi jezdit hodně koncentrovaně, i trenér byl spokojen a nakonec z toho bylo první podium," libovala si Ledecká České snowboardistky potvrzují, že jsou českými želízky pro Soči. Z výhry v SP se v této zimě už radovaly snowboardcrossařka Eva Samková a také freestylistka Šárka Pančochová ve slopestylu.

Světový pohár ve snowboardingu v Bad Gasteinu (Rakousko) - paralelní slalom:

Ženy: 1. Kummerová (Švýc.), 2. Ledecká (ČR), 3. Kreinerová (Rak.).

Průběžné pořadí SP v paralelním slalomu: 1. Kummerová 1400 b., 2. Ledecká 1250, 3. Tuděgeševová (Rus.) 1090.

Celkové pořadí SP: 1. Kummerová 2400., 2. Tuděgeševová 1690, 3. Ledecká 1650.

Muži: 1. Bergmann (Něm.), 2. Prommegger (Rak.), 3. March (It.), ...55. Šindelář, 58. Jelínek (oba ČR) nepostoupili z kvalifikace.

Průběžné pořadí SP v paralelním slalomu: 1. Dufour (Fr.) 1290, 2. Prommegger 1060, 3. Mathies (Rak.) 1050. ...63. Šindelář (ČR) 14.

Celkové pořadí SP: 1. Mathies 1650, 2. Dufour 1450, 3. Prommegger 1260, ...66. Jelínek a Šindelář oba 14.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články