Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Ledecká: Popularity je nyní dost, ale boom brzy opadne

Ester Ledecká si zvyká na zvýšenou pozornost – žádosti o podpis nebo focení jsou velmi časté. Svou velkou popularitu si Ledecká užila i na závodech v tureckém Kayseri.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP autor: Lee Jin-man

"Emoce jsou, řekla bych, dost rozvířené. Popularity je teďko dost, ale to je dočasné. Boom brzy odpadne a já jezdím pořád stejně," řekla Ledecká po závodě SP v Kayseri, kde skončila druhá a zajistila si zisk malého glóbu za obří slalom.

Po triumfech v superobřím slalomu na lyžích a v paralelním obřím slalomu na snowboardu je z Ledecké hvězda prvního formátu. "Je to cítit v Turecku jako kdekoli jinde. V Praze na letišti, kdekoli jinde na letišti, co jsem byla," zmínila Ledecká.

Nemá podle svých slov čas si vychutnat, čeho na olympiádě dosáhla. "Akorát to ke mně přichází ze všech stran. Ne, že bych si to uvědomila já zevnitř, ale spíš spousta lidí chodí pro podpisy a fotí se se mnou."

Během závodu v Kayseri se snažila držet stranou, aby měla klid a soustředila se na jednotlivé jízdy. "Měla jsem Kubku, který mi dělal bodyguarda," jmenovala fyzioterapeuta Jakuba Marka. "Všechny odkazoval na konec závodu," doplnila.

K druhému místu v Turecku se Ledecká dostala i za pomoci servismana Petra Kouřila, který měl vedle přípravy prkna další dvě role. "Jako dodavač dobré nálady na startu a tentokrát byl i fantastická bariéra proti větru, ačkoli je dost hubený," řekla. 

Jelikož poprvé v sezoně nevyhrála kvalifikaci, nemohla si celou dobu vybírat výhodnější dráhu. V semifinále a finále proto jela v papírově pomalejší modré. "Justin vymyslel dobré strategie na obě tratě," poděkovala americkému trenérovi Justinu Reiterovi. "Celý tým zase odvedl fantastickou práci," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články